Kwaliteit en wetenschappelijk onderzoek

Franciscus Borstkliniek is één van de gespecialiseerde centra op het gebied van borstkankerzorg in Nederland. De Franciscus  Borstkliniek verleent integrale zorg aan patiënten (vrouwen én mannen) met aandoeningen aan de borst. Patiënten met borstkanker zijn een zeer belangrijke groep binnen deze populatie.

Topklinische erkenning

De Franciscus Borstkliniek heeft in 2021 een topklinische erkenning gekregen van de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Dit betekent dat de Borstkliniek een expertisecentrum is op het gebied van borstkanker en dat er focus is op onderzoek en opleiden.
In de Borstkliniek staat het welzijn van de borstkankerpatiënt centraal en wordt de zorg rondom de patiënt zo goed mogelijk georganiseerd. Alle betrokken zorgmedewerkers leveren vanuit hun eigen expertise hun aandeel in het zorgpad voor de patiënt en werken hierbij zoveel mogelijk samen.

Ervaring en expertise

Franciscus Borstkliniek begeleidt en behandelt jaarlijks 3.000 patiënten met een verdenking op borstkanker of een aandoening van de borst(en). Hierdoor heeft het team veel ervaring en expertise. Bij de Franciscus Borstkliniek kunt u rekenen op een snelle diagnose, persoonlijke begeleiding en een optimaal nazorgtraject.

Onder integrale zorg verstaan wij dat u niet alleen kunt vertrouwen op een optimale kwaliteit van de behandeling van borstkanker, maar ook dat u kunt rekenen op aandacht en zorg voor de gevolgen van de aandoening en de behandeling. Wij bieden zorg die voldoet aan alle kwaliteitsrichtlijnen en waarbij extra aandacht is voor het nazorgtraject.

NABON Breast Cancer Audit

Franciscus Borstkliniek neemt deel aan de NABON Breast Cancer Audit. Deze audit registreert de verrichte borstkankerdiagnostiek en –behandelingen en de resultaten hiervan. Zo krijgt de Borstkliniek inzicht in de kwaliteit van haar eigen zorg én die van andere zorginstellingen doordat eigen resultaten worden gespiegeld aan het landelijk gemiddelde. Met deze informatie kan de Borstkliniek haar patiëntenzorg aantoonbaar verbeteren.

SONCOS

Franciscus Borstkliniek voldoet aan alle richtlijnen van de Borstkanker Vereniging Nederland en SONCOS. SONCOS is het platform voor interdisciplinair overleg en professionele samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO), de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) en de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO).

Wetenschappelijk onderzoek

Wereldwijd wordt continu onderzoek gedaan naar nieuwe behandelingen van kanker. Dat noemen we ‘klinisch-wetenschappelijk onderzoek’ of ‘experimenteel onderzoek’. Ook het Engelse woord ‘trial’ wordt veel gebruikt. Franciscus Borstkliniek vindt het belangrijk dat patiënten desgewenst kunnen deelnemen aan deze onderzoeken, in Nederland of in het buitenland. Het gaat om deelname aan klinische studies en nieuwe therapieën. Ook binnen Franciscus Borstkliniek wordt onderzoek gedaan.

Naar startpagina Borstkliniek