Kwaliteit en onderzoek

Gezocht! Deelnemers wetenschappelijk onderzoek 

Heeft u diabetes mellitus type 1 of 2 en klachten van neuropatie (tintelingen, pijn, gevoelloosheid of een branderig of vreemd gevoel) aan uw benen en/of voeten? Doe dan mee aan de DECO-studie. Er worden verschillende behandelmethoden onderzocht, met als doel de klachten te verminderen.

Deze studie is opgezet vanuit het UMC Utrecht, waar tien andere ziekenhuizen aan deelnemen. Waaronder ook ons ziekenhuis. Aanmelden kan via DECOstudie@umcutrecht.nl

Onderzoek Ontsteking en Aderverkalking

Binnen het Diabetes- & Vasculair Centrum wordt langlopend onderzoek gedaan naar 'Ontsteking en Aderverkalking' (Inflammatie en Atherosclerose). Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met verschillende specialismen zoals Klinische Chemie, Cardiologie, Apotheek, Chirurgie, Plastische Chirurgie en Reumatologie. 

Onderzoek nieuwe geneesmiddelen

Het Diabetes- & Vasculair Centrum doet onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen op het gebied van diabetes, vetstofwisseling, hypertensie en obesitas. Tevens is er een intensieve samenwerking met verschillende Nederlandse universiteiten zoals het Erasmus MC en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en buitenlandse centra in Valencia, Malaga en Reus. Het Diabetes- & Vasculair Centrum biedt jaarlijks een aantal stageplaatsen aan voor gastonderzoekers en artsen uit het buitenland.