Doorgaan naar hoofdinhoud

IBD expertisecentrum 

Franciscus IBD Centrum is een expertisecentrum waarvoor wij van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) een topklinische erkenning hebben gekregen. Deze erkenning wordt gegeven aan ziekenhuizen die excellente patiëntenzorg verlenen, regelmatig onderzoek doen naar de betreffende ziekte en voldoende opleidingsmogelijkheden hebben.

Bij het IBD expertisecentrum van Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn ruim 2.000 patiënten onder behandeling. Het IBD Centrum onderscheidt zich vooral in de unieke organisatie van IBD-zorg in een niet academisch ziekenhuis, waarbij wij continu werken aan het optimaliseren van de patiëntenzorg. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de Crohn en colitis ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN).

Het Franciscus IBD Centrum zet projecten op met als doel nieuwe behandelingen en concepten te ontwikkelen waardoor de patiënt betere zorg krijgt. Hierbij heeft het Franciscus IBD Centrum een trekkersrol, zowel in de regio als landelijk.

In regio Zuidwest-Nederland participeren onze maag-, darm-, & leverartsen actief in IBD BeterKeten. Hierin bundelen maag-, darm-, & leverartsen uit 6 ziekenhuizen hun kennis en expertise rondom de IBD zorg. Ook levert het Franciscus IBD Centrum een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van IBDream, een register ontwikkeld voor patiënten met IBD. Het doel van IBDream is om, door nationale samenwerking van professionals en IBD patiënten, de transparantie van de IBD zorg in Nederland te vergroten en de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid