Doorgaan naar hoofdinhoud

Thuismeten bij IBD

IBD kan een behoorlijk weerslag hebben op het dagelijks leven, met name door de vele bezoeken aan het ziekenhuis. Ook willen veel IBD-patiënten graag zelf actief betrokken zijn bij de behandeling en meer grip krijgen op het ziektebeloop. Daarom is er de thuismeet app ontwikkeld. Uw maag- darm- leverarts geeft bij u aan of thuismeten past bij uw behandeling. 

Wat is thuismeten?

Via de Thuismeten app beantwoordt u regelmatig een vragenlijst over het beloop van uw ziekte en ontvangt u handvatten en tips om uw leefstijl aan te passen. Ook is het mogelijk om via de app laagdrempelig contact te hebben met het IBD behandelteam. Daarnaast meet u thuis of er ontstekingseiwitten aan te tonen zijn in uw ontlasting, de zogeheten calprotectine test). Ook deze uitslag kan digitaal worden doorgegeven. Zo hoeft u niet onnodig naar het ziekenhuis.

De Thuismeten app voor IBD-patiënten is ontwikkeld door de IBD- behandelteams van Franciscus Gasthuis & Vlietland, Jeroen Bosch Ziekenhuis en OLVG. De app zit nog in de testfase en wordt op een later moment beschikbaar gesteld voor meer patiënten. 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid