Doorgaan naar hoofdinhoud

Onderzoek & behandeling

Voordat u de diagnose Crohn of colitis krijgt, zijn er vaak meedere onderzoeken nodig. Er zijn verschillende onderzoeken nodig om tot de diagnose te komen. Denk aan onderzoeken zoals een endoscopie, bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek of een CT-scan.

IBD is een chronische ziekte, die niet kan worden genezen met behulp van medicijnen of een andere behandeling. Wel is een medicijnbehandeling mogelijk die de actieve ontsteking kan remmen en opvlamming van een ontsteking kan voorkomen. Welk medicijn de arts voorschrijft, heeft te maken met welke klachten u heeft en welk gedeelte van de darm ontstoken is.

Samenwerkingsverband IBD Zorg Zuidwest-Nederland

In de regio Zuidwest-Nederland werken MDL-artsen uit verschillende ziekenhuizen met elkaar samen rondom de zorg aan patiënten met de Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa. Onze MDL-artsen, met IBD als aandachtgebied, spannen zich samen met de andere MDL-artsen in om kwalitatief uitstekende zorg en doelmatige IBD-zorg in de regio te bieden en om de kwaliteit van zorg nog verder te verbeteren.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid