Historie

In 2015 zijn het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis juridisch gefuseerd. Door deze combinatie is een krachtige ziekenhuisorganisatie ontstaan: Sint Franciscus Vlietland Groep. Met ruim 4.600 medewerkers en 250 specialisten bieden wij top zorg dicht bij huis aan 400.000 inwoners in de Regio Rotterdam-Rijnmond.

Sinds september 2015 gaan wij verder onder de naam: Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Zorg van generaties

Al generaties lang verlenen wij vol passie onze zorg. Franciscus Gasthuis, van oorsprong een katholiek ziekenhuis sinds 1892, en Franciscus Vlietland, met zijn wortels in de 19e eeuw, hebben beiden een rijk verleden. Lees hieronder uitgebreid de geschiedenis van beide ziekenhuislocaties:

Geschiedenis Franciscus Vlietland

Hoewel Franciscus Vlietland in zijn huidige gedaante pas bestaat sinds de zomer van 1999, heeft het ziekenhuis zijn wortels in de 19e eeuw. Lees hieronder de geschiedenis van het voormalige Vlietland Ziekenhuis.

Bekijk de tijdlijn

Geschiedenis Franciscus Gasthuis

Franciscus Gasthuis is van oorsprong een katholiek ziekenhuis; Sint Franciscus Gasthuis. Lees hieronder uitgebreid de geschiedenis van het voormalige Sint Franciscus Gasthuis.

Bekijk de tijdlijn