Doorgaan naar hoofdinhoud

Vliegen tijdens uw zwangerschap

Bij de meeste vliegmaatschappijen kunt u vliegen tot de 34e week van uw zwangerschap. Maar elke maatschappij heeft eigen regels. Controleer dit dus altijd goed bij de maatschappij waar u mee vliegt. Houd in uw planning rekening met de datum van de terugreis. Na 36 weken zullen bijna alle vliegmaatschappijen u weigeren. Dit doen ze omdat ze geen bevalling in de lucht willen riskeren.

De meeste vliegmaatschappijen zullen wanneer zichtbaar is dat u zwanger bent vragen om een zwangerschapsverklaring. Zonder deze verklaring mogen vliegmaatschappijen u weigeren als ze vermoeden dat u hoogzwanger bent. In de zwangerschapsverklaring staat aangegeven, door uw gynaecoloog of verloskundige, hoelang u zwanger bent. De verklaring moet ondertekend zijn, liefst zo recent mogelijk.

Er zijn vliegmaatschappijen die vragen om een Engelstalige doktersverklaring (ook wel 'fit to fly verklaring'). Omdat wij, ook bij een ongecompliceerde zwangerschap, voorafgaand aan de vlucht niet kunnen beoordelen of u werkelijk 'fit to fly' bent kunnen wij deze verantwoordelijkheid niet nemen en geven wij geen fit to fly verklaringen. Wel kunnen wij u, samen met een zwangerschapsverklaring, een brief meegeven waarin we dit toelichten.

Tot slot zijn er zijn vliegmaatschappijen die u ook verzoeken een vrijwaringsverklaring te ondertekenen. Hiermee onderteken je dat de vliegmaatschappij niet aansprakelijk is voor mogelijke complicaties tijdens de vlucht.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid