Doorgaan naar hoofdinhoud

Speciale spreekuren

Een goede begeleiding van de zwangerschap draagt bij aan een voorspoedige geboorte van een gezond kind, beperkt de risico’s voor de moeder en zorgt dat eventuele problemen zo vroeg mogelijk worden aangepakt. Elke zwangere vrouw heeft daarom een persoonlijk op haar situatie toegespitst zorgplan. In Franciscus bieden we naast de normale zwangerschapscontroles ook speciale spreekuren aan voor zwangere vrouwen. U leest hier welke spreekuren dit zijn.

30 weken spreekuur

Rond de 30e week van uw zwangerschap krijgt u een afspraak bij onze verpleegkundig specialist. Zij geeft u informatie over de verloskamers, pijnbestrijding, de hulp die u krijgt, wat u moet meenemen naar het ziekenhuis en wanneer u moet bellen. Als u speciale wensen heeft rondom uw bevalling in ons ziekenhuis, bijvoorbeeld wie erbij mogen zijn of wat voor pijnstilling u wilt, kunt u dit beschrijven in een geboortewensplan. Dit plan is bedoeld voor uzelf, uw naasten, uw gynaecoloog of verloskundige of andere zorgverleners. Het laat zien wat voor u belangrijk is, zodat degene die uw bevalling begeleidt hier zoveel mogelijk rekening mee kan houden.

Zwangerschapsdiabetes

Bij Franciscus is er extra aandacht voor zwangere vrouwen met diabetes mellitus of met zwangerschapsdiabetes (suikerziekte). Hiervoor is, samen met de internisten, diëtisten en diabetesverpleegkundigen, de diabetes carrousel opgezet. U ziet de betrokken zorgverleners zoveel mogelijk op 1 dag zodat u minder vaak naar het ziekenhuis hoeft te komen. Daarnaast wordt uw situatie 1 keer per maand in het team besproken om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden.

Stevige start-polikliniek

Zwanger zijn en een kindje verwachten zijn grote gebeurtenissen in uw leven. Heeft u het gevoel dat u niet kunt genieten van uw zwangerschap of bent u angstig of in de war? Is uw gezinssituatie wat complexer dan gewend. Heeft u huisvestingsproblemen of schulden? Dan kunt u op onze Stevige start-polikliniek terecht voor hulp en begeleiding.

Op deze polikliniek bundelen zorgverleners hun krachten om u voor en tijdens de zwangerschap, rondom de bevalling en in de kraamtijd te ondersteunen en u en uw baby zo een stevige start te bieden. We bieden ondersteunende behandeling/begeleiding in vorm van maatschappelijk werk en als het nodig is psychotherapie, of medicatie. We geven voorlichting en begeleiden tijdens de bevalling en de kraamtijd. Als het nodig is bieden we u meer ondersteuning thuis.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid