Doorgaan naar hoofdinhoud

Verblijf

Na een poliklinische bevalling verblijft u ongeveer 2 uur in de Kraamsuite. Hierna gaat u naar huis en komt de kraamzorg bij u langs. Dit kan ook in de avond of nacht zijn. U blijft langer in het ziekenhuis als het medisch niet verantwoord is om al na 2 uur naar huis te gaan. In die situatie verblijft u in een Kraamsuite onder zorg van een gynaecoloog. Heel soms gebeurt het dat alle Kraamsuites bezet zijn. In dit geval worden u en uw baby naar een andere kamer overgeplaatst. U verblijft hier samen met een andere kraamvrouw. Uw partner kan hier helaas niet blijven slapen. Dit wordt altijd met u besproken. 

Mothercare

Soms wordt uw kind opgenomen op de afdeling Neonatologie of de Kinderafdeling. In deze gevallen kunt u worden overgeplaatst naar de afdeling Mothercare vlakbij de afdeling Neonatologie / Kinderafdeling. U blijft dus altijd in de buurt van uw kind en kunt altijd langs gaan om te kijken. Als het minder complexe zorg betreft, wordt deze zorg voor uw baby zoveel mogelijk bij u op de Kraamsuite gegeven. U kunt er in deze situatie ook voor kiezen om naar huis te gaan terwijl er voor uw baby wordt gezorgd op de afdeling Neonatologie / Kinderafdeling.

Keizersnede

Als u een keizersnede heeft gehad verblijft u ongeveer 2 dagen op de Kraamafdeling onder zorg van de gynaecoloog. Als uw kind langer opgenomen moet blijven op de afdeling Neonatologie of de Kinderafdeling wordt u, als het met u goed gaat, na ongeveer 2 dagen verplaatst naar de afdeling Mothercare. Hier heeft u dezelfde faciliteiten als op de Kraamsuites, tenzij u besluit om dan naar huis te gaan.

Verblijf als gezonde moeder

Soms komt het voor dat de kinderarts besluit om uw kindje na uw (poliklinische) bevalling in ons ziekenhuis langer te observeren. Tijdens de opname kunt u als gezonde moeder en kraamvrouw in ons ziekenhuis verblijven. Zo heeft u de mogelijkheid om dicht bij uw kind te zijn. Aan uw verblijf in ons ziekenhuis zijn wel kosten verbonden. Deze verblijfskosten, als gezonde moeder, brengen wij in rekening bij uw zorgverzekeraar. Zelf betaalt u hiervoor wel het volledige (verplichte) eigen risico.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid