Doorgaan naar hoofdinhoud

Operatie- en interventiecentrum

Start bouw: 2023
Verwachte oplevering: 2026

In het centrum zijn de nieuwste operatie- en röntgentechnieken beschikbaar, zodat de patiënt voor iedere situatie de best passende behandeling krijgt. In het nieuwe operatiecentrum zorgt veel daglicht, een efficiënte routing en natuurlijk kleurgebruik ervoor dat patiënten zich op hun gemak voelen en dat het een fijne werkplek is voor zorgprofessionals.


Het centrum beschikt over reguliere operatiekamers en gespecialiseerde kamers, zoals de hybride operatiekamer. In deze kamer is het mogelijk om binnen 1 operatie, meerdere ingrepen te doen. Dit zorgt voor een snellere behandeling, kortere opnameduur en minder complicaties voor patiënten.


Begin 2021 is er een tijdelijke hybride operatiekamer aan het bestaande Operatiecomplex in het huidige ziekenhuisgebouw toegevoegd. Met de komst van de nieuwbouw in 2026 is er straks ruimte voor 2 vaste hybride operatiekamers.
In het nieuwe complex is er extra aandacht voor specifieke patiëntgroepen zoals kraamvrouwen, kinderen en patiënten die risico hebben op een delier. Indien gewenst kunnen zij gebruik maken van een aparte kamer in de voorbereidings- en nazorgruimte.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid