Leefstijltraject op maat voor patiënten met borstkanker

30.500,00
opgehaald
Leefstijlbegeleiding bij borstkanker

Franciscus Foundation heeft in samenwerking met het Nationaal Fonds Tegen Kanker een bijdrage van maar liefst € 30.000,- geschonken aan de BREHAB studie. In de BREHAB studie wordt het effect van individuele leefstijlbegeleiding bij vrouwen met borstkanker onderzocht in Franciscus Gasthuis & Vlietland. De cheque werd overhandigd aan arts-onderzoeker Sophie Wooldrik en chirurg Taco Klem, allebei werkzaam in Franciscus. 

Leefstijltraject op maat

Iedere patiënt die deelneemt aan de BREHAB studie volgt een op maat gemaakt leefstijltraject, begeleid door een ervaren leefstijlcoach. Dit traject sluit volledig aan op de specifieke behoeften van de patiënt. Het traject loopt vanaf de eerste diagnose tot 6 maanden na de operatie. Sophie Wooldrik: ‘Het ontwikkelen van effectieve leefstijlinterventies is essentieel om de kwaliteit van leven én de prognose van borstkanker te verbeteren. Dankzij deze mooie bijdrage kunnen wij patiënten een leefstijltraject aanbieden dat volledig aansluit bij hun eigen wensen en doelen. Mensen met borstkanker hebben doorgaans een negatieve associatie met het ziekenhuis. Daarom vindt het gehele leefstijltraject buiten de muren van het ziekenhuis plaats. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat wij dit project dankzij de steun van de Franciscus Foundation en het Nationaal Fonds tegen Kanker kunnen realiseren!’

Leefstijlbegeleiding bij borstkanker

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Dankzij vroege opsporing en betere behandelmogelijkheden is er minder sterfte door borstkanker. Toch ervaren veel patiënten langdurige gevolgen van de ziekte. Denk aan gewichtstoename, stress, angst, negatieve veranderingen in zelfbeeld en/of problemen op gebied van intimiteit. Deze klachten hebben een grote impact op zowel de kwaliteit van leven van borstkankerpatiënten, als ook de prognose van de ziekte (denk aan terugkeer van kanker en overleving). Franciscus onderzoekt daarom of leefstijlbegeleiding bij borstkanker een positief effect heeft op patiënten, hun kwaliteit van leven, en op de prognose van borstkanker.

Kies een bedrag
Kies een bedrag tussen € 5 en € 10.000