Franciscus Foundation

Hét goede doel van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Samen met donateurs zet de Foundation zich met hart en ziel in om het verblijf van patiënten en hun familie fijner te maken.
Kinderverpleegkundige Foundation

Samen maken we het verschil

Niemand ligt voor zijn plezier in het ziekenhuis. Daarom zet de Franciscus Foundation zich, samen de donateurs, met hart en ziel in om het verblijf van patiënten en hun naasten fijner te maken. Of dit nu gaat om een bezoek, kort verblijf of een langere opname in Franciscus. Begint onze vriendschap hier?

 

 

Franciscus logo
Prematuur baby

We hopen dat ouders hiermee meer steun en begrip van de buitenwereld krijgen

Dankzij de donatie van Thomas de With gaat een langgekoesterde wens van de afdeling Neonatologie in vervulling: 4 voorlichtingsvideo’s speciaal voor de familie en naasten van ouders met een te vroeg geboren baby. ‘Wij hopen dat zij hiermee meer steun en begrip van de buitenwereld krijgen’, zegt verpleegkundige Karin Pieterse-Servaas.

Lees het verhaal 

 

 

Actuele projecten

De BeleefTV - senioren dementie

Activeer en stimuleer ouderen met De BeleefTV

Het gebrek aan activiteiten en prikkels heeft een negatief effect op de algemene gezondheid. De BeleefTV is een grote, interactieve, mobiele activiteitentafel en een waardevolle dagbesteding voor de oudere, kwetsbare patiënten. De BeleefTV heeft een ruim en afwisselend aanbod. Denk bijvoorbeeld aan een ‘jukebox’ met muziek, beelden uit de jeugd van de bewoners of een spreekwoordenspel. Daarnaast zorgt De BeleefTV voor vrolijkheid, gezelligheid en verbondenheid tussen patiënten en hun naasten. 

Helpt u mee om dit belangrijke project te realiseren? 

External video URL

 

0,00
opgehaald
Hospitalheroapp - ziekenhuisreis

Voorbereiding, begeleiding en afleiding voor kinderen

Hospital Hero maakt een bezoek aan het ziekenhuis minder spannend. De app bereidt kinderen en hun ouders voor en biedt afleiding tijdens het bezoek. Het doel van de Hospital Hero app is om spanning en angst van kinderen voor een ziekenhuisbezoek te beperken, waardoor een bezoek fijner en efficiënter verloopt. Kinderen beginnen thuis al te spelen met de app.

Ze kiezen bijvoorbeeld een dierenvriendje die mee gaat op avontuur door het ziekenhuis. De app geeft vervolgens uitleg over alle te doorlopen stappen van het ziekenhuisbezoek. Door het onbekende spelenderwijs bekent te maken voor het kind en ouder, kan iedereen zich beter voorbereiden op het ziekenhuisbezoek. 

Helpt u mee dit belangrijke project te realiseren? 

0,00
opgehaald
Project Neonatologie.

Voorlichtingsvideo's speciaal voor naasten van een te vroeg geboren baby

Dankzij de donatie van Thomas de With gaat een langgekoesterde wens van de afdeling Neonatologie in vervulling: 4 voorlichtingsvideo’s speciaal voor de familie en naasten van ouders met een te vroeg geboren baby. De voorlichtingsvideo’s zijn dan ook speciaal bedoeld voor familie en naasten. In korte filmpjes wordt uitleg gegeven over de couveuse, wat een te vroeg geboren kindje met zich meebrengt, en tips hoe praktische hulp te bieden aan ouders tijdens de ziekenhuisperiode en als het gezin thuis is. Er worden ansichtkaarten gemaakt met daarop de videolinks. Ouders kunnen deze kaartjes uitdelen. Benieuwd hoe de video's zijn geworden? Bekijk ze hier

Wij hopen dat zij hiermee meer steun en begrip van de buitenwereld krijgen

4.141,00
opgehaald

Hoe kan ik helpen?

Er zijn verschillende manieren om uw betrokkenheid te tonen. Zo kunt u eenmalig doneren, een Franciscus Vriend worden of een (bedrijfs)actie opstarten. Samen maken wij pas écht het verschil voor onze patiënten en hun naasten. 

 Ik wil helpen!

 

FranciscusFoundation_groep_klein

Meer informatie?

Over de Foundation

De Franciscus Foundation is het goede doel van Franciscus Gasthuis & Vlietland.   Lees meer 

Nieuwsberichten

In het nieuwsoverzicht bekijkt u het laatste nieuws over de Franciscus Foundation.  Lees meer 

Ondernemers en bedrijven

Wij zijn altijd op zoek naar bedrijfsVrienden. Met een donatie aan de Franciscus Foundation toont u als bedrijf uw maatschappelijk betrokkenheid.
Lees meer

Stuur een kaartje

Wist u dat u via Kaartje2Go gemakkelijk en snel een kaartje kunt sturen en ons tegelijkertijd steunt? Verstuur een kaartje