Franciscus Foundation

Hét goede doel van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Samen met donateurs zet de Foundation zich met hart en ziel in om het verblijf van patiënten en hun familie fijner te maken.
Kinderverpleegkundige Foundation

Samen maken we het verschil

Niemand ligt voor zijn plezier in het ziekenhuis. Daarom zet de Franciscus Foundation zich, samen met donateurs, met hart en ziel in om het verblijf van patiënten en hun naasten fijner te maken. Of dit nu gaat om een bezoek, kort verblijf of een langere opname in Franciscus. Begint onze vriendschap hier?

 

 

Franciscus logo
Prematuur baby

We hopen dat ouders hiermee meer steun en begrip van de buitenwereld krijgen

Dankzij de donatie van Thomas de With gaat een langgekoesterde wens van de afdeling Neonatologie in vervulling: 4 voorlichtingsvideo’s speciaal voor de familie en naasten van ouders met een te vroeg geboren baby. ‘Wij hopen dat zij hiermee meer steun en begrip van de buitenwereld krijgen’, zegt verpleegkundige Karin Pieterse-Servaas.

Lees het verhaal 

 

 

Actuele projecten

Leefstijlbegeleiding bij borstkanker

Leefstijltraject op maat voor patiënten met borstkanker

Franciscus Foundation heeft in samenwerking met het Nationaal Fonds Tegen Kanker een bijdrage van maar liefst € 30.000,- geschonken aan de BREHAB studie. In de BREHAB studie wordt het effect van individuele leefstijlbegeleiding bij vrouwen met borstkanker onderzocht in Franciscus Gasthuis & Vlietland. De cheque werd overhandigd aan arts-onderzoeker Sophie Wooldrik en chirurg Taco Klem, allebei werkzaam in Franciscus. 

15,00
opgehaald
hospitalheroapp_ziekenhuis

Voorbereiding, begeleiding en afleiding voor kinderen

Hospital Hero maakt een bezoek aan het ziekenhuis minder spannend. De app bereidt kinderen en hun ouders voor en biedt afleiding tijdens het bezoek. Het doel van de Hospital Hero app is om spanning en angst van kinderen voor een ziekenhuisbezoek te beperken, waardoor een bezoek fijner en efficiënter verloopt. Kinderen beginnen thuis al te spelen met de app.

Ze kiezen bijvoorbeeld een dierenvriendje die mee gaat op avontuur door het ziekenhuis. De app geeft vervolgens uitleg over alle te doorlopen stappen van het ziekenhuisbezoek. Door het onbekende spelenderwijs bekent te maken voor het kind en ouder, kan iedereen zich beter voorbereiden op het ziekenhuisbezoek. 

Helpt u mee dit belangrijke project te realiseren? 

2.680,00
opgehaald
Eindejaarscampagne 2023 - project

Franciscus Foundation wenst u fijne feestdagen en een gezond 2024

Wat een jaar vol bijzondere projecten. Allemaal mogelijk gemaakt door de geweldige steun van onze donateurs. Wij wensen iedereen mooie feestdagen en een gezond 2024! Draagt u ons ziekenhuis ook een warm hart toe? Met een kleine bijdrage maakt u al een groot verschil! Word Vriend❤️

30,00
opgehaald

Hoe kan ik helpen?

Er zijn verschillende manieren om uw betrokkenheid te tonen. Zo kunt u eenmalig doneren, een Franciscus Vriend worden of een (bedrijfs)actie opstarten. Samen maken wij pas écht het verschil voor onze patiënten en hun naasten. 

 Ik wil helpen!

 

FranciscusFoundation_groep_klein

Meer informatie?

Over de Foundation

De Franciscus Foundation is het goede doel van Franciscus Gasthuis & Vlietland.   Lees meer 

Nieuwsberichten

In het nieuwsoverzicht bekijkt u het laatste nieuws over de Franciscus Foundation.  Lees meer 

Ondernemers en bedrijven

Wij zijn altijd op zoek naar bedrijfsVrienden. Met een donatie aan de Franciscus Foundation toont u als bedrijf uw maatschappelijk betrokkenheid.
Lees meer

Stuur een kaartje

Wist u dat u via Kaartje2Go gemakkelijk en snel een kaartje kunt sturen en ons tegelijkertijd steunt? Verstuur een kaartje