Doorgaan naar hoofdinhoud

Rooming-in Kindergeenskunde

Ziek zijn en ook nog weg van huis is voor de meeste kinderen een vervelende ervaring. Daarom willen wij op de afdeling Kindergeneeskunde het gewone leven tijdens de opname zoveel mogelijk door laten gaan. Wij hanteren daarbij het zogenaamde rooming-in. Rooming-in betekent dat u, als ouder, zoveel mogelijk voor uw kind kunt blijven zorgen, ook ’s nachts. U bent de hele dag welkom en een van de ouders kan bij het kind blijven slapen. Het is erg belangrijk dat u op moeilijke momenten bij uw kind aanwezig bent.

Hoeveel dagen u bij uw kind blijft slapen en hoeveel uren u per dag in het ziekenhuis blijft is uw persoonlijke keuze. Wij kunnen ons voorstellen dat rooming-in niet altijd gemakkelijk te regelen is, zeker als de duur van de opname vooraf onduidelijk is. U kunt er dan voor kiezen om alleen de eerste nachten te blijven, tot uw kind een beetje gewend is.

Het verzorgen van uw kind in het ziekenhuis is geen verplichting. Als u niet in de gelegenheid bent, nemen de verpleegkundigen en de pedagogisch medewerkers de zorg voor uw kind op zich.

Meer informatie vindt u in de folder, die u via deze pagina kunt downloaden.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid