Doorgaan naar hoofdinhoud

MS of Parkinson, behandeling

Er zijn in ons ziekenhuis speciale spreekuren voor mensen met MS of Parkinson. Op dit spreekuur heeft u contact met de arts (neuroloog) en met verpleegkundigen.  

Uw arts kan u advies geven over het innemen van medicijnen. Medicijnen zorgen dat u minder last heeft van uw ziekte. Bijvoorbeeld dat u minder vermoeid bent en vaker kunt deelnemen aan activiteiten. 

Een belangrijk aspect is het leren omgaan met uw ziekte. Speciaal hiervoor opgeleide verpleegkundigen kunnen u hierbij helpen. Zij staan voor u klaar tijdens het spreekuur. Ze luisteren naar uw verhaal en denken mee over oplossingen. Zij zijn zich er zeer van bewust dat uw ziekte veel veranderingen veroorzaakt voor u en uw naasten. Indien u een partner heeft, raden wij u aan hem of haar mee te nemen naar het spreekuur. 

Afhankelijk van uw situatie krijgt u tips of wordt u doorverwezen naar de juiste hulpverlener of instantie. U kunt hierbij denken aan informatie over aanpassingen in uw huis of over het aanvragen van logopedie of fysiotherapie. 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid