Doorgaan naar hoofdinhoud

Geelzucht bij baby's, behandeling

Bij een baby met geelzucht wordt als eerste gecontroleerd of het bilirubine gehalte te hoog is en wat de mogelijke oorzaak hiervan is. De behandeling bestaat uit fototherapie. Hierbij ligt uw baby op een lichtmatras en/of onder blauwe lichtlampen die ervoor zorgen dat de gele kleurstof wordt afgebroken en weer het lichaam verlaat via de urine en ontlasting.

Soms is het nodig om een infuus in te brengen. Hierdoor kunnen wij uw baby extra vocht geven om de bilirubineconcentratie in het bloed te verdunnen en te zorgen dat uw baby extra plast. Diarree en soms een rode verkleuring van de huid kunnen bijwerkingen van de lamp zijn. Dit komt niet vaak voor.

Fototherapie is niet pijnlijk. Uw baby ligt bloot met een brilletje ter bescherming van de ogen in verband met het felle licht. Hierdoor kan uw kind soms iets onrustig worden. Bij fototherapie kunt u gewoon bij uw baby blijven. U kunt uw baby gewoon verzorgen en voeden, alleen mag uw baby niet te lang onder de lamp vandaan. Deze tijd afhankelijk van de hoogte van de bilirubinewaarde.

Meer informatie vindt u in de folder, die u via deze pagina kunt downloaden.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid