Doorgaan naar hoofdinhoud

Gastroscopie bij kinderen

Binnenkort komt u met uw kind naar Franciscus Vlietland (Schiedam) voor een inwendig onderzoek van de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm. In deze folder kunt u lezen hoe (de dag van) de opname eruit ziet, hoe het onderzoek verloopt en wat u uw kind kunt vertellen.

Wat is een gastroscopie?

Een gastroscopie is een onderzoek waarmee uw arts de binnenkant van de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm (figuur 1) met behulp van een endoscoop bekijkt om de oorzaak van de klachten van uw kind te onderzoeken. 

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek ligt uw kind op de zij in bed. De endoscoop wordt door de mond naar binnen geschoven om de slokdarm en eventueel de maag en twaalfvingerige darm te kunnen bekijken op een scherm. Meestal wordt er tijdens het onderzoek via de endoscoop een beetje lucht ingeblazen.

De uitslag van het onderzoek

Vóór u naar huis gaat komt de arts met u bespreken wat er is gezien. Als er een klein beetje weefsel is weggenomen (biopt) duurt het ongeveer 2 weken voordat dit onderzocht is. Uw arts zal met u afspreken hoe en wanneer de uitslag met u besproken zal worden.

Bekijk de folder Gastroscopie bij kinderen
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid