Doorgaan naar hoofdinhoud

Fibromyalgie, behandeling

Omdat er geen medische oorzaak is voor fibromyalgie, zijn er geen medicijnen die u beter kunnen maken. In geval van ernstige pijn kan uw arts u pijnstillers voorschrijven. Kijk kritisch naar het effect van dergelijke medicijnen. Bespreek uw bevindingen met uw arts. Lees altijd de bijsluiter van het medicijn.

Betrokken hulpverleners
De behandeling voor fibromyalgie is afhankelijk van uw klachten. Vaak zijn er meerdere hulpverleners bij betrokken:

  • De reumaconsulente. Een reumaconsulente is een gespecialiseerd verpleegkundige. Zij geeft informatie over het ziektebeeld en de behandeling.
  • De fysiotherapeut. Een fysiotherapeut kan u op verschillende manieren helpen. Hij kan u begeleiden bij sporten en adviezen geven over bewegen;
  • De psycholoog. Soms zijn er gevoelens van verdriet, machteloosheid of neerslachtigheid aanwezig. Hiernaast kunt u last hebben van uw eigen gedrag. Het gevoel hebben dat u van alles ‘moet’. Als u bij uzelf dergelijke gevoelens bemerkt, maakt u dit bespreekbaar bij uw huisarts. Mogelijk kan psychologische hulp u helpen.

Hiernaast zijn er nog diverse anderen hulpverleners betrokken bij de behandeling. Uw reumaconsulente vertelt u hier meer over.

Meer informatie over Fybromyalgie vindt u op de website van ReumaNederland:

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid