Doorgaan naar hoofdinhoud

Duizeligheid, behandeling

Soms is aanvullend onderzoek nodig om de juiste behandeling te bepalen. Mogelijke aanvullende onderzoeken kunnen zijn:

  • Onderzoek naar de functie van evenwichtsorganen. Met dit onderzoek willen we de functie en reactie van de evenwichtsorganen meten. Dit onderzoek wordt gedaan in het Erasmus MC. Lees de folder voor meer informatie.
  • MRI-onderzoek. Met dit onderzoek willen we inzicht krijgen in de aard, structuur, ligging en de afmeting van het evenwichtsorgaan. Door het bestuderen van de beelden kan wellicht de oorzaak van uw klachten worden gevonden. Dit onderzoek wordt gedaan in Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Behandeling

In het Rotterdams Duizeligheidscentrum, een samenwerking tussen Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en Erasmus MC, wordt u geholpen door een team van artsen die gespecialiseerd zijn in duizeligheid. Samen kijken zij wat voor u de beste behandeling is.

Mogelijke behandelingen zijn: 

  • Kortdurende bewegingsafhankelijke duizeligheid (BPPD) kan goed worden behandeld met een beweging waarbij de losliggende ‘steentjes’ worden teruggebracht naar de plek in het evenwichtsorgaan waar ze oorspronkelijk vandaan komen.
  • Bij balans- en evenwichtsklachten, kan oefentherapie helpen.
  • Bij een plotselinge aanval van draaiduizeligheid kunnen de duizeligheidsklachten en misselijkheid worden voorkomen met medicijnen.
  • Een operatie. Heel soms kan een operatie zinvol zijn.
Bekijk de folder Duizeligheid
Bekijk de folder BPPD
Bekijk de folder Polyneuropathie
Bekijk de folder Orthostase
Bekijk de folder Reisziekte
Bekijk de folder Ziekte van Ménière
Bekijk de folder PPPD
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid