Flesvoeding

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u na de geboorte van uw kind kiest (of moet kiezen) voor flesvoeding in plaats van borstvoeding. We willen benadrukken dat onze medewerkers uw keuze altijd respecteren. Uiteraard willen wij u goed informeren over het geven van flesvoeding. In deze folder leest u er meer over.

Op de afdeling wordt één bepaald merk kant-en-klare babyvoeding gebruikt. Zo nodig is er ook hypoallergene voeding aanwezig. Wanneer u flesvoeding geeft, is het verstandig ervoor te zorgen dat u voeding al in huis heeft wanneer u met ontslag gaat. Babyvoeding is verkrijgbaar bij de supermarkt en drogist. Op de verpakking leest u hoe u de voeding klaar moet maken. Flesvoeding wordt om de drie tot vier uur gegeven.

Als u na het lezen van de folder over flesvoeding nog vragen heeft, dan kunt u deze tijdens de opname stellen aan de verpleegkundige die voor u en uw kind zorgt. Na ontslag uit het ziekenhuis kunt u terecht bij de kraamverzorgende, uw verloskundige, de huisarts of het consultatiebureau.

Folder 'Flesvoeding'

Geboorteaangifte

Terug naar pagina over uw kraamtijd