Doorgaan naar hoofdinhoud

Stress en hart- en vaatziekten

Iedereen heeft weleens last van stress. Het is een normale reactie van ons lichaam in noodsituaties of in situaties waarbij u in paniek raakt. Het is belangrijk om op te letten dat u geen last heeft van langdurige stress of hevige stress, want dit verhoogt de kans op hart- en vaatziekten.

Bij langdurige of hevige stress kunt u onder andere last krijgen van een versnelde hartslag en ademhaling, hoge bloeddruk, vermoeidheid en gebrek aan energie, duizeligheid en hoofdpijn. Stress kan er ook voor zorgen dat u ongezonder gaat eten, alcohol gaat drinken, weer gaat roken en minder wil bewegen. Dit zijn allemaal risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Ontspannen en ontstressen

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om te ontspannen en te ontstressen. Het is belangrijk dat u echt te tijd neemt om dit te doen. Schrijf voor u zelf op wat u leuk vindt om te doen en waar u energie uit haalt. Volg een ontspanningsprogramma, breng een bezoek aan de sauna of maak een wandeling. Vergeet in ieder geval niet voldoende te bewegen en gezond te blijven eten.

Meer informatie: 

https://www.hartstichting.nl/risicofactoren/stress

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid