Doorgaan naar hoofdinhoud

Hart- en vaatziekten

Bij het Diabetes- & Vasculair Centrum houdt de internist-vasculair geneeskundige zich bezig met het onstaan, preventie, diagnostiek en behandeling van hart- en vaatziekten. Denk hierbij aan:

Onderzoek en behandeling

Hart- en vaatziekten is de verzamelnaam voor ziekten die te maken hebben met het hart en met de bloedvaten. Afhankelijk van de klachten wordt een patiënt met hart- en vaatziekten gezien door verschillende specialisten. Bij het Diabetes- & Vasculair Centrum ligt de aandacht vooral op het verminderen van de risicofactoren en het beinvloeden van uw leefstijl door middel van medicijnen maar ook het adviseren over een gezondere leefstijl.

U wordt eerst uitgebreid onderzocht op risicofactoren. Aan de hand van de resultaten en de geinventariseerde risicofactoren wordt er een behandelplan opgesteld. Lees hier meer over het onderzoek en behandelplan.

LEEFH centrum

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft een expertisefunctie op het gebied van familiaire hypercholesterolemie (FH). Bij familiaire hypercholesterolemie is er een erfelijke aanleg voor een verhoogd cholesterol. Indien er een vermoeden is van een dergelijke erfelijke factor of een onderliggende aandoening kunt u terecht binnen ons regionaal LEEFH centrum. LEEFH staat voor Landelijk Expertise centrum Erfelijkheidsonderzoek Familiaire Hart- en Vaatziekten. Hier is iedereen (en zijn / haar familie) met een vermoeden van FH welkom.

Binnen ons regionaal LEEFH centrum stelt de medisch specialist samen met de FH-consulent de diagnose. Er wordt een behandeling voorgeschreven en een advies gegeven aan uw huisarts.

Ook in het geval van medicatie-intolerantie of als de afwijkende cholesterolwaarden moeilijk te behandelen zijn, kunt u gebruik maken van deze expertise. Daarnaast wordt vanuit het centrum de coördinatie verzorgd voor DNA-onderzoek en familie onderzoek. Door de samenwerking met de afdeling Kindergeneeskunde kunnen ook kinderen met (erfelijke) cholesterolafwijkingen in ons centrum terecht.

U wordt begeleid door een multidisciplinair team van:

  • (vasculair) Internisten;
  • vasculair verpleegkundigen (regio FH-consulent);
  • diëtisten;
  • indien nodig een kinderarts met expertise op het gebied van dyslipidemie.

Meer informatie

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid