De Franciscus Kinderraad

De Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft al een aantal jaar een eigen Franciscus Kinderraad. Ieder jaar staan er 14 super enthousiaste kinderen uit de regio te trappelen om het ziekenhuis weer advies te geven. 

External video URL

Werkwijze Kinderraad

Voor elk advies doen de kinderen uitgebreid onderzoek. Zo interviewen zij medewerkers, gaan ze in gesprek met patiënten en bezoekers en bezoeken ze verschillende afdelingen. Uiteindelijk presenteren de kinderen elk advies zelf aan een delegatie van het ziekenhuis tijdens een officiële presentatie. Dit doet de Kinderraad onder begeleiding van medewerkers uit Franciscus Gasthuis & Vlietland en de Kleine Ambassade.

Waarom een Franciscus Kinderraad?

Ook kinderen komen namelijk wel eens in het ziekenhuis voor een afspraak of behandeling. Of omdat hun moeder. vader, opa of oma in het ziekenhuis heeft gelegen. Wij vinden het belangrijk dat zij zich dan prettig en op hun gemak voelen. 

Wil jij in onze Kinderraad?

Ben jij wel eens in het Franciscus Gasthuis & Vlietland geweest en ben jij tussen de 11 en 14 jaar oud? Misschien is de Kinderraad dan wel iets voor jou! Stuur dan een mail naar communicatie@franciscus.nl. Vertel in jouw e-mail waarom jij graag in de Franciscus Kinderraad wil. We hebben altijd toestemming van een ouder of voogd nodig. Dus zorg dat zij ook enthousiast zijn. 

Alle bijeenkomsten zijn op donderdagen van 16.00 uur tot 18.00 uur op Franciscus Gasthuis of Franciscus Vlietland. We komen ongeveer 6 keer bij elkaar. De eerste bijeenkomst staat gepland op donderdag 11 januari. En de laatste bijeenkomst zal plaatsvinden op donderdag 6 juni. 

De Franciscus Kinderraad 2022 - 2023