De Franciscus Kinderraad

De Franciscus Gasthuis & Vlietland Kinderraad bestaat uit kinderen uit groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen en de brugklas in Schiedam en Vlaardingen en adviseert het ziekenhuis elk schooljaar over een aantal onderwerpen.

External video URL

Werkwijze Kinderraad

Voor elk advies doen de kinderen uitgebreid onderzoek. Zo interviewen zij medewerkers, gaan ze in gesprek met patiënten en bezoekers en bezoeken ze verschillende afdelingen. Uiteindelijk presenteren de kinderen elk advies zelf aan een delegatie van het ziekenhuis tijdens een officiële presentatie. Dit doet de Kinderraad onder begeleiding van medewerkers uit Franciscus Gasthuis & Vlietland en de Kleine Ambassade.

Waarom een Franciscus Kinderraad?

Al 6 jaar lang heeft ons ziekenhuis een eigen Franciscus Kinderraad. Ook kinderen komen namelijk wel eens in het ziekenhuis voor een afspraak of een behandeling. Het is belangrijk dat zij zich dan prettig en op hun gemak voelen.

De Franciscus Kinderraad 2022 - 2023

Dit jaar zitten er maar liefst 15 enthousiaste kinderen in de raad. Zij gaan dit jaar nadenken over hoe ons ziekenhuis ervoor kan zorgen dat kinderen minder bang zijn voor een behandeling en/of bezoek aan het ziekenhuis. Daarvoor bezoeken zij de komende tijd afdelingen en spreken zij een heleboel specialisten. 

De Franciscus Kinderraad 2022 - 2023