Doorgaan naar hoofdinhoud

Omdat u begrijpt dat een mooi gebaar het verschil maakt...

Het is mooi om te zien dat tijdens de coronacrisis organisaties en particulieren de medewerkers van Franciscus Gasthuis & Vlietland een hart onder de riem willen steken. Dit doet ons goed! Wilt u ook helpen en iets geven aan onze medewerkers of ons ziekenhuis? Mail dan naar ikhelp@franciscus.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u een donatie doen aan ons ziekenhuis? Denk dan ook eens aan onze vriendenstichtingen.

Doneren medische hulpmiddelen

Vanwege een dreigend tekort aan hulpmiddelen hebben we op dit moment behoefte aan ongebruikte:

  • Gecertificeerde mondneusmaskers (FFP1/FFP2 en chirurgische mondmaskers).
  • Isolatieschorten (liefst verpakt) met de volgende eigenschappen: vochtwerend, lange mouwen, aansluiting rondom nek en taille en hangt op knielengte.
  • Veiligheidsbrillen met: goede aansluiting op het gezicht, brede poten zodat de zijkant van het gezicht bedekt is en de bril mag niet beschadigd zijn. 

U kunt deze materialen (graag goed verpakt) afgeven bij de Receptie van Franciscus Gasthuis of Franciscus Vlietland.

Hulp van (oud) zorgprofessionals

Bent u (oud) zorgprofessional en wilt u ons tijdens de coronacrisis helpen? Franciscus Gasthuis & Vlietland is aangesloten bij deRotterdamseZorg. Deze organisatie bundelt namens www.extrahandenvoordezorg.nl vraag en aanbod voor de Rotterdamse ziekenhuizen, waaronder Franciscus Gasthuis & Vlietland. Kijk voor meer informatie op de website van deRotterdamseZorg. Alvast hartelijk dank!

Helpen als vrijwilliger

Door het annuleren van geplande, niet-acute zorg zijn wij in staat om al het ondersteunende werk zelf goed op te vangen. Daarom hebben wij op dit moment geen vrijwilligers nodig.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid