Doorgaan naar hoofdinhoud

Parkeren en fietsenstalling

De ziekenhuislocaties van Franciscus Gasthuis & Vlietland beschikken over eigen parkeerterreinen. Bij de poliklinieklocaties is parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Parkeren Franciscus Gasthuis

Franciscus Gasthuis beschikt over een parkeergarage en buitenparkeerterrein met parkeerplaatsen voor mindervaliden. Komt u voor de Huisartsenpost of de Spoedeisende Hulp? Dan kunt u via de inrit ‘Spoed’ naar binnen en op het terrein parkeren. Volg de borden 'uitgang' om het terrein weer te verlaten.

Parkeren Franciscus Vlietland

U kunt hier parkeren op de parkeerterreinen gelegen aan de Sportlaan en het parkeerterrein bij de Spoedeisende Hulp. Er rijden gratis pendelbusjes tussen de parkeerterreinen aan de Sportlaan en de hoofdingang.

Parkeertarieven

De betaalautomaten vindt u in de Centrale Hal. U kunt betalen met contant geld en pinpas. 

  • De eerste 20 minuten parkeren zijn gratis. 
  • € 0,05 per minuut
  • Dagtarief € 15,-

parkeertarieven_2023_prijzen.png

Bent u uw kaart verloren? Voer dan uw kenteken in. 

Let op bij parkeren Franciscus Gasthuis: bij de betaalautomaten in de parkeergarage kunt u niet met contant geld betalen.

Parkeerregeling voor frequente bezoekers
Naast het normale parkeertarief bieden wij u een abonnement aan wanneer u meerdere malen per week Franciscus Gasthuis & Vlietland wilt bezoeken. 

  • Halfjaar abonnement € 55,-
  • Uitrijtegoedkaart € 22,50 (tegoed van € 25,-)

Meer informatie vindt u in de folder parkeerregeling of download direct het aanvraagformulier.

Halen en brengen

Op beide ziekenhuislocaties kunt u bezoekers ophalen of wegbrengen. U kunt hiervoor gebruik maken van de Kiss & Ride parkeerstroken. Houdt er rekening mee dat u op deze parkeerstroken maximaal 10 minuten mag parkeren. Stadsbeheer beoordeelt of men zich wel of niet aan de geldende regels houdt.

Toegankelijkheid mindervaliden

Er zijn ook parkeerplaatsen beschikbaar voor invaliden. Hiervoor betaalt u bovenstaand parkeertarief.

In het ziekenhuis kunt u gebruiken maken van de rolstoelen bij de hoofdingang, bij de openbaarvervoeringang en bij de ingang Spoedeisende Hulp (SEH).

Parkeren poliklinieklocaties

Bij de poliklinieklocatie Franciscus Maassluis kunt u gratis parkeren. Bij Franciscus Berkel kunt u met een parkeerschijf de eerste 3 uur gratis parkeren. 

Parkeren voor leveranciers en externe bedrijven

Voor leveranciers en externe bedrijven die op Franciscus Gasthuis & Vlietland terrein willen parkeren, zijn er een aantal mogelijkheden om betaald te parkeren. Lees hier meer.

Foutief parkeren

Franciscus Gasthuis & Vlietland vindt het belangrijk dat patiënten en bezoekers zo optimaal mogelijk gebruik kunnen maken van invalidenparkeerplaatsen en Kiss and Ride. Om deze reden treedt Politie en Stadsbeheer verbaliserend op bij parkeerovertredingen rondom het ziekenhuisterrein en in de parkeergarage.

Fietsenstalling

Op het terrein van onze ziekenhuislocaties vindt u een overdekte, onbewaakte fietsenstalling. Patiënten en bezoekers kunnen daar hun fiets of brommer plaatsen. Bij de overige locaties maakt u gebruik van nabijgelegen fietsenstallingen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid