Doorgaan naar hoofdinhoud

Franciscus Hoogvliet

Franciscus Hoogvliet biedt inwoners van de regio Hoogvliet, Spijkenisse en Voorne Putten medisch specialistische zorg. Franciscus Hoogvliet is gevestigd in Medisch Centrum Stelle. U kunt in Franciscus Hoogvliet terecht voor de volgende medisch specialistische spreekuren:

Chirurgie 
Dokter Van Buijtenen
Dokter Schmidt
Dokter Soesman

Dermatologie 
Dokter Boot

Geriatrie 
Dokter Bisschop

Gynaecologie 
Dokter Coolman

Interne geneeskunde (waaronder spreekuur diabetes) 
Dokter Kevenaar
Diabetesverpleegkundige L. Melching

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO) 
Dokter Bonnet

Kindergeneeskunde 
Dokter Janssen
Dokter Van Der Berg-van de Glind

Neurologie 
Dokter Alblas
Dokter Saal

Radiologie 
Wordt op afstand uitgelezen

Reumatologie 
Dokter Baak
Dokter Gerards
Dokter Van der Lubbe

U kunt terecht voor de volgende onderzoeken:

  • Röntgenfoto
  • Hartfilmpje
  • Echografie

Openingstijden

Let op: Franciscus Hoogvliet kent een zomersluiting sinds 22 juli 2019. U kunt terecht op één van onze andere locaties.

Afspraak maken

U kunt telefonisch of via een contactformulier een afspraak maken via het Afsprakenbureau. Voor sommigen onderzoeken is geen afspraak nodig, zie hieronder.

Voor sommige onderzoeken en bepaalde vormen van zorg wordt u verwezen naar Franciscus Vlietland, het ziekenhuis in Schiedam. Is dit voor u het geval? Dan overlegt de doktersassistente hierover met u.

Onderzoeken

Voor deze onderzoeken heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Röntgenfoto's
Voor het maken van röntgenfoto's kunt u iedere werkdag terecht tussen 8.15 en 16.30 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Hartfilmpje (ECG)
Voor het maken van een hartfilmpje (ECG) kunt u iedere werkdag terecht tussen 8.15 en 16.30 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken mits het logistiek mogelijk is.

Echografie
Voor echografische onderzoeken kunt u op dinsdag en vrijdag tussen 9.30 en 11.00 uur terecht. U moet hiervoor wel een afspraak maken. Dit kunt u doen via het afsprakenbureau.

Bloedafname

Voor bloedafname kunt u terecht bij de bloedafnamepunten van Franciscus Vlietland. Indien deze bloedafnamepunten te ver weg zijn, dan kunt u zich melden bij het bloedafnamepunt van STAR, op de begane grond van Medisch Centrum Stelle.

Overige zorgaanbieders

In Medisch Centrum Stelle zijn, naast Franciscus Hoogvliet, meerdere zorgverleners aanwezig, zoals onder andere een apotheek, huisartsen, verloskundige en de STAR voor bloedafname. Deze zorgverleners werken nauw samen, waardoor u in Medisch Centrum Stelle terecht kunt voor een totaalpakket aan zorg. Zo kunt u bijvoorbeeld makkelijk voor of na uw bezoek aan de locatie worden doorverwezen of langs een andere zorgverlener in het gebouw.

Bij verhindering

Kunt u niet op de afgesproken tijd op het spreekuur komen? Dan verzoeken wij u om de afspraak minimaal 24 uur van tevoren te annuleren of verzetten.

Uitslagen

De uitslag van een onderzoek ontvangt u van de arts die u een verwijzing heeft gegeven voor het onderzoek, bijvoorbeeld uw huisarts of specialist.

Wat neemt u mee?

Neem altijd uw identificatiebewijs, verzekeringspas en verwijsbrief mee. Uw arts kan u ook digitaal hebben verwezen. Dan hoeft u geen verwijsbrief mee te nemen.

Rolstoeltoegankelijk en rookvrij

Franciscus Hoogvliet is voor rolstoelgebruikers toegankelijk. In het gebouw is ook een invalidentoilet. Wilt u van een rolstoel gebruikmaken tijdens uw bezoek? Laat dit ons dan weten bij het maken van uw afspraak. De wachtruimte is kindvriendelijk ingericht. Roken is in het gebouw niet toegestaan.

Gratis parkeren

Medisch Centrum Stelle biedt ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.

Geen Spoedeisende Hulp

Voor spoedeisende hulp kunt u hier niet terecht. Wij verwijzen u daarvoor naar uw huisarts of Franciscus Vlietland in Schiedam.

Adres

Franciscus Hoogvliet
Medisch Centrum Stelle
Stelle 8
3191 KE Hoogvliet
Routebeschrijving

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid