Doorgaan naar hoofdinhoud

Franciscus Haven

Heeft u in verband met het coronavirus vragen over uw afspraak of het maken van een afspraak? Of wilt u meer informatie over de maatregelen én wat u zelf kunt doen bij een bezoek aan het ziekenhuis? Raadpleeg de informatiepagina en veelgestelde vragen

Franciscus Gasthuis & Vlietland is per 1 oktober 2017 verantwoordelijk voor de zorg van 4 specialismen in Havenpolikliniek:

Wat betekent dit voor u?

Inschrijven
Bent u patiënt van het voormalige Havenziekenhuis? En gaat u voor uw zorg nu naar Franciscus Gasthuis & Vlietland? Dan schrijft u zich eerst in bij het ziekenhuis. Dit doet u, door op de polikliniek een toestemmingsformulier te tekenen. Met het ondertekenen van dit formulier geeft u Franciscus Gasthuis & Vlietland toestemming om uw behandeling voort te zetten en uw medische gegevens over te dragen. Neem voor het inschrijven de juiste documenten mee.

Spreekuur
De poliklinieken (spreekuren) blijven beschikbaar in het gebouw van het voormalige Havenziekenhuis: de Havenpolikliniek. U ziet er de artsen die voorheen ook in het Havenziekenhuis werkten. Dus uw afspraak op het spreekuur van de arts, vindt plaats in het Havenziekenhuis.

Behandeling
Moet u worden opgenomen in het ziekenhuis, bijvoorbeeld voor een operatie of dagbehandeling? Dan wordt u opgenomen in het ziekenhuis Franciscus Gasthuis in Rotterdam of het ziekenhuis Franciscus Vlietland in Schiedam. U hoort via het spreekuur op welke locatie u wordt opgenomen. U krijgt ook een voorbereidende afspraak op het Opnameplein, in de locatie waar u wordt opgenomen.

Na opname
Na uw opname moet u wellicht nog terugkomen voor een controleafspraak op het spreekuur. Ook deze afspraak vindt plaats in de Havenpolikliniek.

Heeft u een vraag?
Wellicht vindt u het antwoord bij de veel gestelde vragen en antwoorden

Afspraak maken

U kunt bellen om een afspraak te maken:

  • Cardiologie: 010 – 404 3325
  • Keel-, Neus- & Oorheelkunde (KNO): 010 – 404 3407
  • Longgeneeskunde: 010 – 404 3410
  • Urologie: 010 – 404 3360

Voor sommige onderzoeken en bepaalde vormen van zorg wordt u verwezen naar Franciscus Gasthuis in Rotterdam of Franciscus Vlietland in Schiedam. Is dit voor u het geval? Dan overlegt de doktersassistente hierover met u.

Meenemen naar eerste afspraak

Voorafgaand aan uw eerste afspraak laat u zich inschrijven bij het ziekenhuis. Voor de inschrijving moet u het volgende meenemen:

  • Geldig identiteitsbewijs (geldig paspoort, Nederlands rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart of een vreemdelingendocument).
  • Verzekeringsbewijs (verzekeringspas of –polis).
  • Een verwijsbrief van de huisarts, behalve als uw huisarts de verwijzing al digitaal heeft geregeld.

Bij verhindering

Kunt u niet op de afgesproken tijd op het spreekuur komen? Dan verzoeken wij u om de afspraak minimaal 24 uur van tevoren te annuleren of verzetten.

Parkeren

U kunt in de omgeving van de Havenpolikliniek betaald parkeren aan het Haringvliet, Oosterkade (loopafstand tot de polikliniek 50 meter) of aan het ’s Lands Werf (loopafstand tot de polikliniek: 200 meter).

Geen spoedeisende hulp

Voor spoedeisende hulp kunt u hier niet terecht. Wij verwijzen u daarvoor naar uw huisarts of Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Adresgegevens
Franciscus Haven
Havenpolikliniek
Haringvliet 2
3011 TD Rotterdam
Telefoonnummer voor algemene vragen: 010 – 404 3300 
Telefoonnummer afspraak maken: per specialisme

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid