Zorg van generaties

Al generaties lang verlenen wij vol passie onze zorg, en dat willen wij doorgeven aan de generaties na ons. In alles staat u centraal.
Oncologiecentrum_OncoConnect_

Franciscus Gasthuis & Vlietland is een topklinisch opleidingsziekenhuis. In kwaliteit en service willen wij uw verwachtingen overtreffen. Dat doen wij op een plek waar mensen werken die u zich thuis laten voelen. We vertellen u graag hoe wij onze ambities en missie waarmaken. 

Fluorescentie onderzoek Borstkliniek

Schildwachtklieronderzoek veiliger bij Franciscus Borstkliniek

Het gebruik van radioactief materiaal bij het onderzoeken van de schildwachtklier behoort tot het verleden in de Franciscus Borstkliniek. Als 1 van de eerste ziekenhuizen gebruikt de Borstkliniek bij het onderzoek een lichtgevend middel.

Expertisecentrum voor Astma, COPD en allergieën

Samenwerking ziekenhuizen leidt tot betere behandelingen astma en COPD

Franciscus gebruikt de kennis die het heeft niet alleen bij de behandeling van de eigen patiënten, maar deelt deze ook met andere ziekenhuizen om hen te helpen bij de behandeling van astma, COPD, allergieën en beroepslongziekten.

Corporatecampagne2023_IBD_MDL

Zorg op afstand voor patiënt met chronische darmziekte

Bij het IBD topklinische expertisecentrum van Franciscus worden patiënten met deze ziekte intensief begeleid. Veel IBD-patiënten willen graag zelf actief betrokken zijn bij hun behandeling en meer grip krijgen op het ziektebeloop. Voor hen is zorgbegeleiding op afstand een uitkomst.

Martine Verhoeven en familie Jamoena

Zorg op maat bij dialyseren is mogelijk bij Franciscus

Dialyseren is niet alleen zwaar, maar kost ook veel tijd. Om te zorgen dat de patiënt zich zo min mogelijk patiënt voelt, zoeken wij samen met u naar de behandeling die het beste bij je past.

Mevrouw Vermoolen en Ivonne Leeuwenburgh

Scopie-onderzoeken minder spannend dankzij gloednieuw Scopiecentrum

Scopie-onderzoeken zijn voor niemand prettig. Veel patiënten zijn zenuwachtig en zien op tegen de behandeling. Daarom vinden wij het belangrijk om patiënten te behandelen in een rustgevende sfeer.

Suzanne Bot en Bart Pompe

Digitale begeleiding geeft oncologiepatiënt meer vertrouwen

Het ziekteverloop van kanker brengt voor de patiënt veel onzekerheid mee. Daarom vinden wij het belangrijk om patiënten goed te blijven controleren. Steeds meer oncologiepatiënten kiezen voor de zekerheid van digitale begeleiding.

Gerdien Tramper, kinderarts (links) en Angelique Haringsma

Expertisecentrum voor gezondere longen bij te vroeg geborenen

Franciscus heeft als eerst in Nederland een expertisecentrum voor gezondere longen bij te vroeg geborenen.

Samen beslissen bij zwangerschapsdiabetes

Samen beslissen biedt patiënt meer zekerheid

Dat patiënten met diabetes type 1 eigen doelen formuleren en de behandeling samen met de specialist afstemmen op de persoonlijke situatie, is een belangrijk onderdeel van de werkwijze bij ons Diabetes & Vasculair Centrum.