Doorgaan naar hoofdinhoud

Samen beslissen over uw behandeling

Ieder mens is anders, daarom is iedere behandeling ook maatwerk. Wij vinden het belangrijk om u te betrekken bij uw behandeling. De uiteindelijke behandeling bepalen wij in overleg met u. Dit noemen wij ook wel shared decision making. Samen met u komen wij tot afspraken over de vervolgstappen in uw behandeltraject en de eventueel daarbij noodzakelijke operaties of behandelingen. Vooral als het gaat om ingrijpende beslissingen, ervaren wij dat het belangrijk is dat u weloverwogen keuzes maakt. Hoe zorgen wij hiervoor?

  • wij stellen vooral open vragen
  • wij geven en vragen veel informatie
  • wij houden rekening met uw sociale omstandigheden, uw wensen en uw levensstijl
  • advies in te winnen vanuit andere disciplines (bijv. een geriater of plastisch chirurg)

U weet vaak zelf heel goed wat het beste bij u past en waar u zich prettig bij voelt. Door u goed te informeren over de mogelijkheden, de voor- en nadelen van een behandeling of operatie en de mogelijke kansen en risico's hiervan bent u zich meer bewust van de keuzes die u heeft. Dit helpt om ook om achteraf minder te twijfelen over uw beslissing.

U kunt voor uzelf bepalen wat voor u van belang is tijdens uw behandeling. Dit is namelijk voor iedereen anders. Door hierover te praten weten wij wat uw voorkeuren zijn en kunnen wij gezamelijk bepalen op welke manier wij uw kwaliteit van leven zo goed mogelijk kunnen behouden.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid