Doorgaan naar hoofdinhoud

Voeding in beweging

De cursus voeding in beweging is ontwikkeld voor vrouwen met borstkanker. De cursus duurt 12 weken en wordt begeleid door een diëtist. De cursus helpt u bij het omgaan met de gevolgen van borstkanker. Tijdens de cursus volgt u een beweegprogramma in groeps-verband en u krijgt informatie over de rol die voeding speelt bij borstkanker.

Meer energie

Voeding helpt om op een natuurlijke manier vermoeidheid te bestrijden en om u beter te voelen. Tijdens de cursus leert u hoe u de energiebalans met praktische toepassingen in uw voedingspatroon kunt verbeteren. Voeding zorgt ook voor voldoende voedingsstoffen die de weerstand van het lichaam verhogen en het ziekteproces positief kunnen beïnvloeden.

Behoud van uw gewicht

Bij veel vrouwen neemt het gewicht ongewenst toe, met name na chemo- en hormonale therapie. Ook na het behandeltraject kunnen problemen rond het gewicht ontstaan. Deze ongewenste gewichtsstijging wordt door veel vrouwen als een zeer belastende bijwerking ervaren. De cursus is niet gericht op gewichtsverlies, maar met name op stabilisatie van uw gewicht en het gebruik van goede voeding.

Minder last van bijwerkingen

Als bijwerking van de diverse therapieën kunt u klachten krijgen, zoals misselijkheid, maag- en darmklachten, smaakveranderingen en toegenomen eetlust. Tijdens de cursus leert u hoe u door aanpassing in uw voeding deze bijwerkingen kunt verminderen.

De handvatten voor de voeding die in de cursus aangereikt worden zijn voor iedereen geschikt, voor elk budget en zowel voor Nederlandse als buitenlandse voedingspatronen toepasbaar. U kunt zich voor deze cursus inschrijven bijde mammacareverpleegkundige.

Vraag naar deze cursus bij uw mammacareverpleegkundige!

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid