Doorgaan naar hoofdinhoud

Persoonlijke begeleiding

Wanneer u hoort dat u borstkanker heeft, voelt u paniek. Het vanzelfsprekende gevoel om een gezond lichaam te hebben is weg. De toekomstplannen komen in een heel ander perspectief te staan. Plannen voor de korte termijn kunnen niet worden uitgevoerd omdat opnames in het ziekenhuis in het verschiet liggen. Plannen voor de langere termijn lijken ineens niet haalbaar vanwege het plotselinge bewustzijn dat het leven eindig is. Iedereen gaat anders met deze onzekerheden om.

Kort na de diagnose zullen de behandelingen u in beslag nemen, waardoor u nauwelijks toekomt aan het verwerken van de bijbehorende emoties. De verwerking begint vaak pas na afloop van de behandelingen wanneer u geconfronteerd wordt met de ingrijpende gevolgen van de diagnose en behandelingen. De gevolgen kunnen liggen op lichamelijk (lymfoedeem, vermoeidheid), psychisch (angst, depressie) en sociaal gebied (werkhervatting).

Nazorgprogramma

Franciscus Borstkliniek heeft een nazorgprogramma ontwikkeld voor borstkankerpatiënten. Want wij willen niet alleen dat de patiënt kan vertrouwen op een optimale kwaliteit van de behandeling van borstkanker. De patiënt moet ook kunnen rekenen op aandacht en zorg voor de vergaande gevolgen van borstkanker en de behandeling ervan.

Bij veel patiënten spelen ‘angst’ en ‘vermoeidheid’ een grote rol in de nasleep van de diagnose borstkanker en de behandelingen. Heeft u last hiervan, bespreek dit met de mammacareverpleegkundige. Ga niet in uw eentje een oplossing zoeken! Er zijn namelijk allerlei mogelijkheden om u hierbij te helpen. De mammacareverpleegkundige kan u naar aanleiding van een persoonlijk gesprek goed adviseren over mogelijke vervolgstappen, zodat u zich weer beter gaat voelen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid