Doorgaan naar hoofdinhoud

Nu vooruit

Tijdens en na de behandeling van borstkanker houdt u mogelijk een lange tijd last van vermoeidheid. Mogelijk heeft u ook last van een verminderde beweeglijkheid van de schouder, vochtophoping of angst voor bewegen. Deze klachten kunnen erg vervelend zijn en u hinderen in u dagelijkse leven.

Werken aan uw herstel

U kunt gericht werken aan uw herstel door mee te doen met de borstkankerrevalidatiegroep ‘Nu vooruit’. Door oefentherapie onder professionele begeleiding kunnen vermoeidheidsklachten verminderen en wordt vaak een positief effect gezien op gewichtsbeheersing en preventie van lymfoedeem.

Inhoud programma

Gedurende 12 weken traint u 2x per week een uur op de Revalidatie afdeling van de Franciscus Borstkliniek, in Schiedam. Elke training staat onder begeleiding van 2 fysiotherapeuten. Voor de start van het programma krijgt u een intakegesprek en wordt er een inspanningstest bij u afgenomen. Ook wordt gevraagd wat u bereikt wilt hebben aan het einde van het revalidatieprogramma, zodat er een programma op maat gemaakt kan worden.

In een groep van maximaal 10 deelnemers wordt getraind met behulp van cardioapparaten en krachtapparatuur. Tevens worden bewegingsbeperkingen van de schouder en het ontstaan van lymfoedeem in de gaten gehouden en zo nodig behandeld.

Doelgroep

Voor vrouwen met de diagnose borstkanker tijdens en in de eerste periode na chemotherapie en/of radiotherapie, die onder deskundige begeleiding hun conditie op peil willen houden of verbeteren. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat beweeginterventies bij patiënten met kanker tijdens chemotherapie een positief effect hebben op het lichamelijk functioneren en op kanker gerelateerde vermoeidheid.

Contact

Het revalidatieprogramma ‘Nu vooruit’ is ontwikkeld in samenwerking met de Franciscus Borstkliniek. Voor het maken of verzetten van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Revalidatie, via telefoonnummer 010 - 893 1011 of e-mailen naar fysiotherapie.vlietland@franciscus.nl

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid