Doorgaan naar hoofdinhoud

Begeleiding en herstel

Nazorg

Veel vrouwen lopen vast na borstkanker, dat kan zijn mentaal en/ of fysiek. Er is heel veel informatie te vinden op internet in de media, misschien wel te veel. Maar vaak worstelen patiënten juist met de praktische vragen. Franciscus Borstkliniek probeert u antwoorden te geven en steun te bieden in het verwerkingstraject na de diagnose van borstkanker.

Controles

Controles zijn belangrijk als de behandelingen voor borstkanker zijn afgerond. De controles zijn bedoeld om te kijken of de effecten van de behandeling goed verdragen worden. Een ander aspect van de controles is om te beoordelen of de borstkanker is weggebleven. Hoe de controles er uit zien en hoe vaak ze plaatsvinden wordt na afloop van de behandeling met u besproken. U kunt erop vertrouwen dat u ook na de behandeling met uw eventuele vragen bij Franciscus Borstkliniek terecht kunt.

Palliatieve zorg

Wanneer een patiënt niet (meer) te genezen is, volgt een palliatieve behandeling. Deze behandeling is gericht op het bestrijden van klachten en het behoud van kwaliteit van leven. Een palliatieve behandeling wordt altijd toegesneden op de klachten en wensen van de patiënt. Soms kiezen we om niets doen, omdat de voordelen van verdere behandeling niet opwegen tegen de nadelen of omdat er geen mogelijkheden tot behandeling meer zijn.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid