Doorgaan naar hoofdinhoud

Visie en missie

Om de zorg rondom patiënten met borstaandoeningen en (een vermoeden van) borstkanker beter te organiseren is in 2010 een speciale Borstkliniek geopend. Deze gespecialiseerde kliniek is geheel ingericht rondom de zorg voor patiënten met borstklachten. Sinds het samengaan van het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis onder de nieuwe naam Franciscus Gasthuis & Vlietland heet deze kliniek: Franciscus Borstkliniek. Een multidisciplinair team zorgt voor een snelle diagnose, een persoonlijke begeleiding en een intensief nazorg traject.

Visie

Franciscus Borstkliniek is één van de gespecialiseerde centra op het gebied van borstkankerzorg in Nederland. De Borstkliniek verleent integrale zorg aan patiënten (vrouwen én mannen) met aandoeningen aan de borst. Patiënten met borstkanker zijn een zeer belangrijke groep binnen deze populatie.

Onder integrale zorg verstaan wij dat patiënten niet alleen kunnen vertrouwen op een optimale kwaliteit van de behandeling van borstkanker, maar ook dat zij kunnen rekenen op aandacht en zorg voor de gevolgen van de aandoening en de behandeling. Franciscus Borstkliniek biedt zorg die voldoet aan alle kwaliteitsrichtlijnen en waarbij extra aandacht is voor het nazorgtraject.

Missie

Franciscus Borstkliniek biedt medische topzorg, korte wachttijden en snelle diagnose, behandeling op een locatie naar keuze, een professioneel en multidisciplinair behandelteam, persoonlijke begeleiding en een gedegen nazorgtraject. Daarnaast beoogt de Borstkliniek de zorg rondom borstkanker een positieve impuls te geven in regio.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid