Doorgaan naar hoofdinhoud

Behandeling bij borstkanker

Wanneer u te horen heeft gekregen dat u borstkanker heeft, stellen uw behandelend arts, de verpleegkundig specialist en de mammacareverpleegkundige samen met u een persoonlijk behandelplan op. Hierin worden alle onderdelen en stappen van de behandeling duidelijk benoemd en uitgelegd.

Om u goed te kunnen voorbereiden op uw gesprek, kunt u gebruik maken van een checklist op B-Bewust. Hier vindt u onder andere vragen die u kunnen helpen bij de gesprekken met uw zorgverleners.

Operatie, medicijnen of bestralen

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden bij borstkanker zoals opereren, behandelen met medicijnen of bestralen. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een operatie waarbij de borstkanker uit de borst wordt verwijderd. In overleg met uw behandelend arts komt u tot een keuze voor een behandeling.

Bij een operatie van de borst zijn er 2 behandelmogelijkheden: een borstsparende behandeling en een borstamputatie. Hierbij doen we onze uiterste best om de borstcontour zo goed mogelijk te herstellen/behouden. In veel gevallen opereert de plastisch chirurg mee.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid