Doorgaan naar hoofdinhoud

Kwaliteitskeurmerken

Borstkankervereniging, roze lintje

Roze lintje 2017

Borstkankervereniging Nederland kent de Franciscus Borstkliniek (onderdeel van Franciscus Gasthuis & Vlietland) net als voorgaande jaren ook in 2016 het 'roze lintje' toe. Ieder jaar scherpt BVN de criteria weer aan. Ze toetst daarbij wat patiënten belangrijk vinden en verzamelt informatie van beroepsgroepen, zorgverzekeraars en zorgverleners vanuit ziekenhuizen.

Om het roze lintje te ontvangen moet de Borstkliniek voldoen aan alle verplichte criteria en minstens zeven van de overige negen criteria. Franciscus Borstkliniek is er dan ook trots op dat ze opnieuw aan de aangescherpte criteria van de borstkankervereniging voldoet.

Meer informatie over het roze lintje en de Monitor Borstkankerzorg: www.borstkanker.nl 

NABON Breast Cancer Audit

Franciscus Borstkliniek neemt deel aan de NABON Breast Cancer Audit. Deze audit registreert de verrichte borstkankerdiagnostiek en –behandelingen en de resultaten hiervan. Zo krijgt de Borstkliniek inzicht in de kwaliteit van haar eigen zorg én die van andere zorginstellingen doordat eigen resultaten worden gespiegeld aan het landelijk gemiddelde. Met deze informatie kan de Borstkliniek haar patiëntenzorg aantoonbaar verbeteren.

SONCOS

Franciscus Borstkliniek voldoet aan alle richtlijnen van de Borstkanker Vereniging Nederland en SONCOS. SONCOS is het platform voor interdisciplinair overleg en professionele samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO), de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) en de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO).

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid