Doorgaan naar hoofdinhoud

Kwaliteit en wetenschappelijk onderzoek

Franciscus Borstkliniek is één van de gespecialiseerde centra op het gebied van borstkankerzorg in Nederland. De Franciscus  Borstkliniek verleent integrale zorg aan patiënten (vrouwen én mannen) met aandoeningen aan de borst. Patiënten met borstkanker zijn een zeer belangrijke groep binnen deze populatie.

Ervaring en expertise

Franciscus Borstkliniek begeleidt en behandelt jaarlijks 3.000 patiënten met een verdenking op borstkanker of een aandoening van de borst(en). Hierdoor heeft het team veel ervaring en expertise. Bij de Franciscus Borstkliniek kunnen patiënten rekenen op een snelle diagnose, persoonlijke begeleiding en een optimaal nazorgtraject.

Onder integrale zorg verstaan wij dat patiënten niet alleen kunnen vertrouwen op een optimale kwaliteit van de behandeling van borstkanker, maar ook dat zij kunnen rekenen op aandacht en zorg voor de gevolgen van de aandoening en de behandeling. Franciscus Borstkliniek biedt zorg die voldoet aan alle kwaliteitsrichtlijnen en waarbij extra aandacht is voor het nazorgtraject.

Lees meer informatie over onze keurmerken.

Wetenschappelijk onderzoek

Wereldwijd wordt continu onderzoek gedaan naar nieuwe behandelingen van kanker. Dat noemen we ‘klinisch-wetenschappelijk onderzoek’ of ‘experimenteel onderzoek’. Ook het Engelse woord ‘trial’ wordt veel gebruikt. Franciscus Borstkliniek vindt het belangrijk dat patiënten desgewenst kunnen deelnemen aan deze onderzoeken, in Nederland of in het buitenland. Het gaat om deelname aan klinische studies en nieuwe therapieën. Ook binnen Franciscus Borstkliniek wordt onderzoek gedaan.

Bekijk de lopende onderzoeken.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid