Doorgaan naar hoofdinhoud

Algemene informatie 

Geboorteplan

Als u speciale wensen heeft rondom uw bevalling in ons ziekenhuis, bijvoorbeeld wie erbij mogen zijn of wat voor pijnstilling u wilt, kunt u een geboorteplan maken. Klik hier voor een voorbeeld. Print het geboorteplan uit en zet erin hoe u het zou willen. Als u dit bespreekt met uw verloskundige of gynaecoloog, dan proberen we daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Het geboorteplan wordt toegevoegd aan uw dossier.

Lees ook wat neemt u mee voor uw bevalling in het ziekenhuis?

Kraamsuites

Op de 10e verdieping bevinden zich de Kraamsuites. Onze Kraamsuites zijn ruime kamers, waar ook een stoel staat die kan worden uitgeklapt tot bed. Speciaal voor uw partner. Alles voor de verzorging van u en uw baby is aanwezig: een eigen badkamer en toilet, een koelkastje, een televisie en wifi. U kunt in uw kamer tot 22.00 uur bezoek ontvangen, zonder iemand te storen. Het tijdstip geldt natuurlijk niet voor uw partner; hij mag komen wanneer hij wil en hij mag blijven slapen. Op de Kraamsuites wordt u verzorgd door een verpleegkundige of een kraamverzorgende. Bovendien hebben we roomservice medewerkers, die het eten en drinken verzorgen tijdens uw verblijf.

De partner van de vrouw, die aan het bevallen is, mag die dag gratis mee-eten. Verblijven jullie langer in het ziekenhuis? De partner, of ander familielid, die graag bij de kraamvrouw blijft eten, kan beneden in de Centrale Hal een voucher aanschaffen voor € 7,50. Met deze voucher krijgt u ’s avonds een maaltijd van de Meals-on-Wheels kar. De vouchers moeten vóór 15.00 uur worden aangeschaft, zodat de kok rekening kan houden met het aantal vers te bereiden maaltijden. Dit geldt voor partners waarvan de kraamvrouw op de 9e of 10e verdieping verblijft. De voucher kan alleen afgerekend worden middels pinbetaling.

 kraamsuites_sfg_0515_002.jpg

 

Borstvoeding

Wilt u uw kindje graag borstvoeding geven? Dan bent u bij ons in goede handen! We hebben namelijk het Borstvoedingscertificaat BFHI. Dit certificaat hebben we gekregen van de Stichting Zorg voor Borstvoeding omdat we voldoen aan de wereldwijd erkende normen voor borstvoeding. Bekijk hier onze informatiefilm over borstvoeding. 

Kosten en vergoeding

De aanstaande bevalling meldt u bij uw zorgverzekeraar. U kunt dit rond de veertiende week van uw zwangerschap doen, waarbij u de uitgerekende datum doorgeeft. Het is van groot belang u goed te laten voorlichten door uw zorgverzekeraar over vergoeding van de bevalling en het kraambed. Als u niet voldoende verzekerd bent, kunt u informatie opvragen over de kosten van de bevalling via de afdeling Zorgadministratie. De afdeling is bereikbaar via telefoonnummer 010 – 893 9393.

Samenwerking Erasmus MC en het Maasstad Ziekenhuis

De gynaecologen en kinderartsen hebben een samenwerkingsverband met collega’s in het Erasmus MC en het Maasstad Ziekenhuis. Eens per twee weken is er een patiëntenbespreking, om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

Samenwerking verloskundigenpraktijken VSV

In Nederland is elke zwangere die geen ‘medische indicatie’ heeft, onder controle bij een verloskundigenpraktijk. Alle verloskundigen die in een praktijk werken en de verloskundigen en gynaecologen in het ziekenhuis werken met elkaar in het Verloskundig Samenwerkings Verband (VSV). Dit doen we om de kwaliteit te verhogen, zodat we op de hoogte zijn van te verwachten problemen. De verloskundigen uit de praktijken bespreken al hun zwangeren met de gynaecologen in Franciscus Gasthuis. Verloskundigenpraktijken waar de gynaecologen vanuit Franciscus Gasthuis veel contact mee hebben, zijn:

Verloskundigen uit een praktijk helpen u bij een bevalling thuis. Zonder medische indicatie kunt u ook met hun hulp in het ziekenhuis bevallen. Dit noemen we een poliklinische bevalling.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid