Doorgaan naar hoofdinhoud

Borstvoedingsbijeenkomst

Vanwege de uitbraak van het coronavirus gaan de voorlichtingsbijeenkomsten die tot en met 1 juni 2020 in onze agenda staan, helaas niet door.

Ook binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland zetten wij ons in om de continuïteit van zorg en de beschikbaarheid van personeel tijdens een verdere uitbraak van het coronavirus zoveel mogelijk te waarborgen. Daarom volgen wij de maatregelen van het kabinet om alle patiëntbijeenkomsten (voorlichtingsbijeenkomsten) tot 1 juni 2020 af te zeggen.

Wij vragen u vriendelijk alleen te komen, het is helaas niet toegestaan een partner of naaste mee te nemen naar de bijeenkomst.

De maandelijkse Borstvoedingsbijeenkomst is bedoeld voor aanstaande moeders en hun partner. Misschien heeft u al besloten om uw kind borstvoeding te geven of misschien twijfelt u nog hierover. In 2012 behaalde Franciscus Gasthuis het borstvoedingscertificaat en daar vertellen we graag over; alle benodigde informatie ontvangt u tijdens deze voorlichtingsavond.

De avond bestaat uit presentaties over de voor- en nadelen, praktische vaardigheden zoals het aanleggen van uw kind aan de borst en handvatten waar u de eerste dagen op moet letten. Daarnaast heeft u tijdens deze avond alle gelegenheid om uw vragen te stellen aan de lactatiekundigen.

Programma

  • Presentatie over de voor- en nadelen van borstvoeding;
  • Hoe voor te bereiden op borstvoeding tijdens de zwangerschap;
  • Praktische vaardigheden, zoals aanleggen;
  • Handvatten waar u op moet letten in de eerste dagen, zoals: hoe weet ik dat mijn baby voldoende drinkt?

Alle besproken onderwerpen worden ondersteund door filmmateriaal.

Aanmelden

Het programma start om 19.45 uur, vanaf 19.30 uur heten wij u welkom in het Amphitheater (eerste verdieping Franciscus Gasthuis). Om 22.00 uur is de avond afgelopen. De toegang is gratis. Vul onderstaand formulier in om u aan te aanmelden.

Locatie Franciscus Vlietland

U kunt zich ook aanmelden voor de bijeenkomst in Franciscus Vlietland

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid