Doorgaan naar hoofdinhoud

Stap 2: Behandelteam

Als u naar de Kraamsuites komt met uw eigen verloskundige, dan begeleidt zij u, samen met een kraamverzorgende of gespecialiseerd verpleegkundige, tijdens de bevalling. Indien nodig wordt de gynaecoloog ingeschakeld.

Als u onder controle bent in het ziekenhuis, dan begeleidt een arts-assistent of een klinisch verloskundige de bevalling samen met een gespecialiseerd verpleegkundige en onder verantwoording en supervisie van de gynaecoloog. Op de Kraamsuites lopen vaak coassistenten en studenten van de verloskunde academie mee. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u dit aangeven en houden wij rekening met uw wensen. Indien nodig, wordt tijdens of na de bevalling de kinderarts erbij geroepen.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat u overgeplaatst moet worden naar het Erasmus Medisch Centrum of een ander academisch ziekenhuis. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer een bevalling zich veel te vroeg aandient (voor 32 weken) en wanneer weeën remmende medicijnen niet werken of bij een ernstige zwangerschapsvergiftiging.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid