Doorgaan naar hoofdinhoud

Borstvoeding

Wilt u uw kindje graag borstvoeding geven? Dan bent u bij ons in goede handen, want ons borstvoedingsteam staat voor u klaar!

Wat kunt u van ons verwachten? Wij werken volgens de volgende vijf standaarden:

Organisatie

Organisaties voor moeder- en kindzorg hebben een beleid vastgelegd waarmee elke baby een optimale start kan maken. Daarbij wordt in het bijzonder aandacht gegeven aan voeding in de eerste twee levensjaren van de baby. Alle betrokken medewerkers zijn geschoold in de aspecten rond bevalling en voeding zodat een optimale start voor moeder en baby wordt gewaarborgd.

Alle zwangere vrouwen en hun partners krijgen voorlichting over keuzes rond de bevalling, de start van voeden en de zorg voor hun baby en kunnen hierover geïnformeerde beslissingen nemen.

Pasgeborene

Alle moeders krijgen hun baby direct na de geboorte in huidcontact bij zich. De eerste voeding wordt gegeven in huidcontact, ongeacht de voedingskeuze van de moeder. Er wordt door de zorgverlening hulp geboden bij deze voeding. Ouders worden gestimuleerd huid-op-huidcontact toe te passen. Dit kan ook later worden ingehaald.

Praktijk

Ouders krijgen uitleg over voeden, ongeacht de voedingskeuze, en de normale groei en ontwikkeling van hun baby. Ouders leren de behoeften en reflexen van hun baby kennen en krijgen begeleiding bij dit proces. Ouders krijgen uitleg over de praktijk van het voeden van hun baby.

Kind

Aan alle ouders wordt informatie gegeven over bijvoeding. Voor baby’s die borstvoeding krijgen is het het beste om uitsluitend borstvoeding te geven en geen andere bijvoeding, tenzij op medische indicatie. Ouders krijgen voorlichting over het combineren van borstvoeding met vast voedsel op latere leeftijd.

Hechting & zeggenschap

Ouders worden gestimuleerd zo veel mogelijk bij hun baby in de buurt te zijn en regelmatig hun baby vast te houden. Ouders worden betrokken bij de zorg voor hun baby. Ouders krijgen uitleg over manieren van troosten.

Vanwege het coronavirus zijn de bijeenkomsten helaas komen te vervallen.

Ons team

Uw borstvoeding specialisten in Franciscus Gasthuis zijn:

  • Berney Gerestein,  lactatiekundige
  • Pia Gorzeman, lactatiekundige
  • Doortje Arikan, lactatiekundige
  • Marloes Valies, lactatiekundige
  • Vera van Loenen, borstvoedingcoach
  • Janet Boender, borstvoedingcoach

Uw borstvoeding specialisten in Franciscus Vlietland zijn:

  • Marieke van der Lubben, lactatiekundige
  • Naomi van der Valk - Keijzer, lactatiekundige 
  • Marja Niemeijer - Wiese, borstvoedingcoach
  • Claudia van Cuijk - Kouwenhoven, borstvoedingcoach

Voorlichting

Informatiefolders over het geven van borstvoeding kunt u vinden op deze pagina.

Contact

Op maandag t/m donderdag kunt u 010-4617516 bellen om in contact te komen met de lactatiekundige of borstvoedingscoach in Franciscus Gasthuis.  

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid