Doorgaan naar hoofdinhoud

COPD- en astmadagboek

Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt COPD- en astmapatiënten de mogelijkheid gebruik te maken van een online dagboek dat u helpt bij het zelf mee behandelen van uw ziekte. U krijgt daarmee zelf meer inzicht en controle over uw ziekte. Vanuit huis kunt u via het online dagboek vragen stellen en direct advies krijgen. Indien u gebruik maakt van het online dagboek, bespreekt u samen met de longverpleegkundige uw eigen behandeldoelen en vult het dagboek samen in. Deelname is gratis voor alle patiënten van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Wilt u ook gebruikmaken van het COPD- of astmadagboek? Neem dan contact op met de longverpleegkundigen via telefoonnummer 010 - 461 6474. Als u al bent aangemeld, kunt u hieronder direct inloggen. U wordt hierna doorverwezen naar een externe website van Gezondheidsmeter.

Inloggen

Mijn dagboek

In het COPD- of astmadagboek houdt u thuis bij hoe het met u gaat. Uw behandelteam kijkt met u mee. In het dagboek bepaalt u zelf wat u wilt bereiken met de behandeling; wat vindt u belangrijk? Een goede nachtrust of weer kunnen sporten? Het is van belang een gericht doel te hebben dat bij u past. ‘Weer boodschappen kunnen doen’ is beter dan ‘weer een stuk kunnen lopen’. U kiest uw doel en houdt bij of u het doel haalt. U houdt ook bij of uw astma of COPD onder controle is. Daarvoor vult u ééns per maand een aantal vragen in. Deze korte vragenlijst, ook wel CCQ (voor COPD) of ACQ (voor astma) genaamd, maakt duidelijk hoe het met u gaat, ook in de loop van de tijd.

Zelfbehandelplan

Samen met de longverpleegkundige wordt uw zelfbehandelplan opgesteld. Wanneer bent u in de groene, oranje of rode zone en wat moet u in dat geval doen. U vult ook in welke geneesmiddelen u heeft gebruikt. Het zelfmanagementplan is door u en uw zorgverlener(s) in te zien.

Vragen

Het is mogelijk dat u tussendoor een vraag heeft. Die kan u stellen in het systeem waar u uw dagboek bijhoudt, het heet eConsult. Houdt u er wel rekening mee dat het enkele werkdagen kan duren voordat u antwoord krijgt. U ontvangt een waarschuwing via e-mail als het antwoord klaar staat in het systeem. Al uw vragen en antwoorden worden overzichtelijk weergegeven. U kunt altijd zien welke vraag u heeft gesteld en wat het antwoord is.

Indien u een vraag heeft, neem dan telefonisch contact op met de longconsulenten van Franciscus Gasthuis & Vlietland via telefoonnummer 010 - 461 6474. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 9.30 uur en van 13.00 tot 14.00 uur. 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid