Doorgaan naar hoofdinhoud

COPD- en astmadagboek

Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt COPD- en astmapatiënten de mogelijkheid gebruik te maken van een online dagboek dat u helpt bij het zelf mee behandelen van uw ziekte. U krijgt daarmee zelf meer inzicht en controle over uw ziekte. Vanuit huis kunt u via het online dagboek vragen stellen en direct advies krijgen. Indien u gebruik maakt van het online dagboek, bespreekt u samen met de longverpleegkundige uw eigen behandeldoelen en vult het dagboek samen in. Deelname is gratis voor alle patiënten van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Wilt u ook gebruikmaken van het COPD- of astmadagboek? Neem dan contact op met de longverpleegkundigen via telefoonnummer 010 - 461 6474. Als u al bent aangemeld, kunt u hieronder direct inloggen. U wordt hierna doorverwezen naar een externe website van Gezondheidsmeter.

Inloggen

Mijn dagboek

In het COPD- of astmadagboek houdt u thuis bij hoe het met u gaat. Uw behandelteam kijkt met u mee. In het dagboek bepaalt u zelf wat u wilt bereiken met de behandeling; wat vindt u belangrijk? Een goede nachtrust of weer kunnen sporten? Het is van belang een gericht doel te hebben dat bij u past. ‘Weer boodschappen kunnen doen’ is beter dan ‘weer een stuk kunnen lopen’. U kiest uw doel en houdt bij of u het doel haalt. U houdt ook bij of uw astma of COPD onder controle is. Daarvoor vult u ééns per maand een aantal vragen in. Deze korte vragenlijst, ook wel CCQ (voor COPD) of ACQ (voor astma) genaamd, maakt duidelijk hoe het met u gaat, ook in de loop van de tijd.

Zelfbehandelplan

Samen met de longverpleegkundige wordt uw zelfbehandelplan opgesteld. Wanneer bent u in de groene, oranje of rode zone en wat moet u in dat geval doen. U vult ook in welke geneesmiddelen u heeft gebruikt. Het zelfmanagementplan is door u en uw zorgverlener(s) in te zien.

Vragen

Het is mogelijk dat u tussendoor een vraag heeft. Die kan u stellen in het systeem waar u uw dagboek bijhoudt, het heet eConsult. Houdt u er wel rekening mee dat het enkele werkdagen kan duren voordat u antwoord krijgt. U ontvangt een waarschuwing via e-mail als het antwoord klaar staat in het systeem. Al uw vragen en antwoorden worden overzichtelijk weergegeven. U kunt altijd zien welke vraag u heeft gesteld en wat het antwoord is.

Indien u een dringende vraag heeft, neem dan telefonisch contact op met de gespecialiseerd COPD- en astma verpleegkundige van Franciscus Gasthuis, via telefoonnummer 010 - 461 6474. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Buiten deze tijden adviseren we u contact op te nemen met de huisartsenpost.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid