Doorgaan naar hoofdinhoud

Allergiecentrum Franciscus Berkel

Om allergie te kunnen vaststellen, zijn er diverse allergietesten waarbij meerdere specialismen betrokken zijn. Door de verschillende afspraken, kan het vaak lang duren voordat een uitslag bekend is. Wij bieden multidisciplinaire zorg voor patiënten met allergie. Tijdens 1 bezoek kan de allergie-analyse worden gedaan.

In het multidisciplinaire team zijn alle specialismen aanwezig, waarmee een allergische patiënt te maken kan krijgen: Longgeneeskunde, Dermatologie, Keel-, Neus- en Oorheelkunde, en eventueel Kindergeneeskunde. Deze specialismen werken nauw samen. Om de patiënt betere zorg te bieden, hebben de specialismen de krachten gebundeld en is er een gezamenlijk spreekuur op de poliklinieklocatie in Franciscus Berkel. Wanneer u vermoedelijk allergie hebt, krijgt u voor uw bezoek een vragenlijst. Hiermee kunnen wij een inventarisatie van de klachten maken. Daarna wordt een aantal onderzoeken ingepland. In Franciscus Berkel beschikt het team over longfunctie- en röntgenapparatuur. Hiermee kunt u volledig worden onderzocht.

Goede diagnostiek en behandeling van allergie kunnen voorkomen dat er schade ontstaat op langere termijn. Daarom wordt de diagnose en eventuele behandeling besproken in een multidisciplinair overleg, waar de betrokken specialismen aanwezig zijn. Zo kunnen complexe en/of gecombineerde allergieën beter en sneller worden behandeld. Ook wordt er nauw samengewerkt met het Erasmus MC. Als de diagnose bekend is, krijgt u een behandelplan mee.

Naast diagnostiek kunt u in Franciscus Berkel ook terecht voor behandeling en ondersteuning van allergie. Voor het genezen van sommige allergieën kan worden gekozen voor immunotherapie, een kuur die 3 jaar duurt. Zo kunt u ook dicht bij huis terecht voor de behandeling van allergie.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid