Doorgaan naar hoofdinhoud

Nationale COPD Challenge

Bewegen is belangrijk, helemaal wanneer u een longziekte heeft. Maar als u COPD heeft, kan bewegen lastig vol te houden zijn. Tijdens de COPD Challenge wandelen we 20 weken samen om ons beter te voelen. In onze eigen buurt, onder professionele begeleiding. Mooie wandelroutes die kunnen helpen bij het verbeteren van uw gezondheid. Aan het einde van de COPD Challenge is er een finaleloop in Den Haag.

De kracht van de COPD Challenge is dat u de challenge samen doet. Patiënten ontmoeten lotgenoten waarbij zij steun en herkenning kunnen vinden. Daarbij wordt kennis, inzicht en begrip vergroot omdat er ook zorgprofessionals meelopen. Hierdoor blijven we leren van elkaar.

Loopt u met ons mee?
Informatie over de tijden en data kunt u vinden op de website van de Nationale COPD Challenge. Aanmelden kan via e-mail m.hartmans@franciscus.nl of via deze website

Eerste editie COPD Challenge groot succes

De eerste editie van de Nationale COPD Challenge in 2018 was een groot succes. Longarts Hans in ’t Veen is mede initiatiefnemer van de werkgroep Move2improve. Deze werkgroep heeft als doel om COPD patiënten meer te laten bewegen ter bevordering van hun conditie en gezondheid. In samenwerking met de Bas van Goor foundation en het Longfonds heeft Move2improve de Nationale COPD Challenge ontwikkeld. Lees ook het artikel in ons magazine SAMEN.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid