Doorgaan naar hoofdinhoud

Astma, COPD & Allergie expertisecentrum

Het Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum is een expertisecentrum waarvoor wij van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) een topklinische erkenning hebben gekregen. Dit houdt in dat wij specialistische zorg leveren op het gebied van astma, COPD en respiratoire allergie. Dit zijn chronische ziekten, wat betekent dat de ziekten blijvend zijn. In het expertisecentrum kijken we samen met de patiënt hoe we de ziekte onder controle kunnen houden, zodat de patiënt de dagelijkse dingen kan blijven doen.

Op basis van de onderzoeksresultaten en doelen die de patiënt zelf stelt, wordt samen met de patiënt een behandelplan gemaakt. Zo wordt er zorg op maat geboden en kan de patiënt doelgericht aan de slag.

Het behandelteam van het Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum maakt gebruik van de nieuwste inzichten en behandelmogelijkheden voor zijn patiënten. Naast het geven van specialistische zorg naar de laatste richtlijnen en inzichten houdt het expertisecentrum in dat de longartsen betrokken zijn bij (inter)nationaal onderzoek en de ontwikkeling van richtlijnen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid