Doorgaan naar hoofdinhoud

Astma, COPD & Allergie expertisecentrum

Het Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum is een expertisecentrum waarvoor wij van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) een topklinische erkenning hebben gekregen. Dit houdt in dat wij specialistische zorg leveren aan alle leeftijden op het gebied van astma, COPD en respiratoire allergie. Dit zijn chronische ziekten, wat betekent dat de ziekten blijvend zijn. In het expertisecentrum kijken gespecialiseerde longartsen en kinderartsen samen met de patiënt hoe we de ziekte onder controle kunnen krijgen en houden, zodat de patiënt de dagelijkse dingen kan blijven doen.

Op basis van de onderzoeksresultaten en doelen die de patiënt zelf stelt, wordt samen met de patiënt een behandelplan gemaakt. Zo wordt er zorg op maat geboden voor jong en oud en kan de patiënt doelgericht aan de slag.

Het multidisciplinaire behandelteam van het Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum maakt gebruik van de nieuwste inzichten en behandelmogelijkheden voor haar patiënten. Naast het geven van specialistische zorg naar de laatste richtlijnen en inzichten houdt het expertisecentrum in dat de (kinder)longartsen betrokken zijn bij (inter)nationaal onderzoek en de ontwikkeling van richtlijnen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid