Kom naar onze informatiemarkt over diabetes

Op dinsdag 14 november is het Wereld Diabetes Dag. Een dag waarop wij stilstaan bij de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Al 1.2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en iedere week komen daar ongeveer 1.000 mensen bij. We begrijpen dat diabetes uw leven flink kan beïnvloeden, dag en nacht. Daarom nodigen wij u graag uit voor onze gratis diabetes informatiemarkt. Loop langs verschillende zorgverleners, stel al uw vragen en volg een interessante lezing. Zien wij u daar?

Programma: aandacht voor diabetes

Loop langs verschillende zorgverleners en stel al uw vragen of krijg persoonlijk advies. Bijvoorbeeld een diëtiste, pedicure, leefstijl coaches en nog meer. Ook is er een vertegenwoordiging van de diabetesvereniging aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Of laat u bij een stand informeren over de nieuwste technologieën voor het meten van uw suiker.

De lezingen en tijden

1. De nieuwsteontwikkelingen op het gebied van diabeteszorg
Tijden: 10.30 uur en 11.30 uur

Onze internist, Kim van der Weerd neemt u graag mee in de nieuwste behandelmogelijkheden voor diabetes mellitus. Ook vertelt zij tijdens deze lezing meer over de laatste technologische ontwikkelingen. Denk hierbij aan insulinepompen en sensoren.

2. Mentale gezondheid en diabetes
Tijden: 13.45 uur

Tijdens deze lezing vertellen Linde Heijmerink, ervaringsdeskundige (type 1 diabetes) en leefstijlcoach en Jolanda van Selst, diabetesverpleegkundige en coach in consult graag meer over de relatie tussen mentale gezondheid en diabetes. Wat is mentale en emotionele gezondheid en hoe werkt dat in uw brein? Ze nemen u mee in de gedachte: ‘van Hoe Het Hoort naar Wat Werkt Wel voor mij’.

3. Weet wat u (m)eet!
Tijden: 10,30 uur en 11.30 uur

Gezonde voeding is erg belangrijk binnen uw diabetesbehandeling. Tegenwoordig staat het internet vol met tips en adviezen op het gebied van voeding. Tijdens deze lezing vertellen onze diëtisten Sally Bolte, Juliëtte van Schie en Annika Kramer u meer over alle zin en onzin rondom voeding en diabetes.

4. Ontdek hoe u meer uit uw FreeStyle Libre glucosesensor haalt
Tijden: 10.30 uur en 13.30 uur

Een kleine, discrete sensor die op de achterkant van uw bovenarm wordt gedragen. De sensor meet continu (dag en nacht) de glucose in het weefselvocht van uw lichaam. De gegevens die gemeten worden geven u en uw behandelaar inzichten in de oorzaak van eventuele glucoseschommelingen in uw bloed. Maar hoe haalt u het meest uit deze sensor? Annemiek Vermunt werkt bij de firma Abbott en vertelt u hier graag meer over.

Aanmelden voor de informatiemarkt is niet nodig. U kunt op elk gewenst moment aansluiten. Wilt u een lezing volgen? Kom dan op tijd. Vol is vol. Tot dan! 

Aanmelden