Doorgaan naar hoofdinhoud

Workshop SOLK

dinsdag 6 oktober 2020
17.30 - 19.00 uur, locatie Franciscus Vlietland
06 okt

Tijd
17.30 - 19.00 uur
Locatie
Franciscus Vlietland

Naar aanleiding van de transmurale pilot in de regio NWN ‘Somatisch Onverklaarbare Lichamelijk Klachten (SOLK)’ (2009 - 2010), zijn o.a. regionale afspraken gemaakt over de aanpak van SOLK problematiek in de eerste en tweede lijn. Deze afspraken zijn recent geëvalueerd door een SOLK werkgroep bestaande uit twee huisartsen uit de regio NWN, en een internist en neuroloog van Franciscus Gasthuis & Vlietland. De SOLK afspraken blijken nog steeds relevant en het is belangrijk om hier hernieuwde aandacht aan te besteden.

Op dinsdag 6 oktober organiseert de werkgroep een sessie in Franciscus Vlietland waarin deelnemers (huisartsen, medisch specialisten, GGZ en medische psychologie) met elkaar nadenken over de samenwerking tussen de eerste- en tweedelijn bij de zorg voor SOLK patiënten. Deze bijeenkomst is de aftrap voor de verdere uitwerking van de zorg rondom deze patiëntengroep in de regio. Het voornemen is om op een later moment ook de paramedici in de regio actief te betrekken.

Tijdens de workshop worden regionale en landelijke ontwikkelingen op het gebied van SOLK gedeeld, wordt casuïstiek besproken en wordt aan de hand van een brainstorm verkend welke mogelijkheden er zijn om de gezamenlijke multidisciplinaire zorg rondom SOLK patiënten verder in te vullen/te optimaliseren. Voor deze bijeenkomst is ABAN accreditatie aangevraagd.

De werkgroep zoekt enthousiaste huisartsen uit de regio NWN met affiniteit met de zorg rondom SOLK patiënten om mee te denken.

Heeft u interesse om mee te denken, dan nodigen wij u van harte uit! U kunt voor meer informatie contact opnemen met Lieke Visser, adviseur Transmurale Samenwerking Franciscus Gasthuis & Vlietland, via transmuraal@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid