Doorgaan naar hoofdinhoud

Symposium Interne Geneeskunde

woensdag 22 maart 2023
18.00 - 21.00 uur, locatie Franciscus Gasthuis & Vlietland
22 mrt

Tijd
18.00 - 21.00 uur
Locatie
Franciscus Gasthuis & Vlietland

Op 22 maart aanstaande vindt in Franciscus Gasthuis (Rotterdam) het symposium Interne Geneeskunde plaats. We nemen u tijdens dit symposium graag mee in recente ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van osteoporose, obesitas, nefrologie en hematologie.

De avond start met een presentatie van internist-endocrinoloog Yu-Lan Soei over de nieuwe richtlijn osteoporose en fractuurpreventie die afgelopen jaar is verschenen. Aan de hand van casuïstiek wordt met u besproken hoe de richtlijn toegepast wordt en welke indicaties er zijn om patiënten te verwijzen naar de 2e lijn. In de presentatie is ook aandacht voor bestaande en nieuwe anti-osteoporose medicatie.

Het tweede onderdeel van het symposium staat in het teken van de medicamenteuze behandeling van obesitas. Internist Francoise Klessens vertelt u over de werking van Saxenda, Mysimba en Wegofy en de mogelijkheid deze in de 1e lijn voor te schrijven. Ook de mogelijkheid van leefstijlinterventie wordt met u besproken: hoe bepalen zorgverleners samen met de patiënt de juiste koers voor een gezonde levensstijl? En welke mogelijkheden zijn er in de regio?

Na het diner gaat het symposium verder met een presentatie over nierinsufficiëntie bij ouderen. Internist-nefroloog Martine Verhoeven geeft uitleg over nieuwe inzichten met betrekking tot nierfunctie vervangende behandelingen, de keuze om niet meer te dialyseren en samenwerking met de 1e lijn.

De avond wordt afgesloten met een hematologie quiz, verzorgt door internist-hematoloog Henk-Jan Boiten. Hoe staat het met uw actuele kennis over hematologie?

Praktische informatie

 Locatie  Amphitheater Franciscus Gasthuis
 Tijdstip  18.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 17.30 uur)
 Doelgroep  huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde
 Kosten  er zijn geen kosten verbonden aan deelname
 Accreditatie  2 punten zijn aangevraagd


Aanmelden

Klik hier om u aan te melden voor het symposium.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid