Doorgaan naar hoofdinhoud

Nascholing SEH 13 oktober : ‘haastige spoed….is altijd goed!

donderdag 13 oktober 2022
17.45 - 21.00 uur, locatie Franciscus Vlietland
13 okt

Tijd
17.45 - 21.00 uur
Locatie
Franciscus Vlietland

De vakgroep SEH organiseert op 13 oktober aanstaande in Franciscus Vlietland de nascholing ‘haastige spoed…is altijd goed!’ voor huisartsen. De nascholing bestaat uit 3 interactieve presentaties.

In het eerste deel van de avond wordt de samenwerking tussen huisarts en SEH-arts besproken: wat doet een SEH-arts als een patiënt ingestuurd wordt, wat kunt u als huisarts verwachten en hoe kunt u hierin sturen door middel van uw verwijzing? Vervolgens komt aan bod hoe klein chirurgisch leed op de SEH behandeld wordt en hoe bepaalde behandelingen uit te voeren zijn in de praktijk van de huisarts of HAP. U leert herkennen welke casus u eventueel zelf kunt behandelen en wanneer insturen naar de SEH praktischer is. Denk hierbij aan casuïstiek m.b.t. (vinger)topletsel, locoregionale blocks en beoordelen van de neurovasculariteit bij wonden aan de hand. Tot slot gaat u aan de slag met het ampullenetui met spoedmedicatie uit uw huisartsentas. Aan de hand van casuïstiek wordt uw kennis over deze medicamenten, het gebruik en toediening er van, opgefrist.

De nascholing vindt plaats in het auditorium van Franciscus Vlietland, Schiedam en start om 18.15 uur (inloop met maaltijd vanaf 17.45 uur). De avond eindigt rond 21.00 uur. Er zijn 2 accreditatiepunten aangevraagd.

Aanmelden:

Klik hier om u aan te melden.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid