Nascholing Orthopedie

Vakgroep Orthopedie

De orthopeden van Franciscus Gasthuis & Vlietland nodigen u van harte uit voor de nascholingsavond orthopedie op dinsdag 3 oktober in Franciscus Gasthuis.

De primaire genodigden voor deze avond zijn huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. Heeft u een andere functie en woont u de scholingsavond ook graag bij? Wij hebben een max. aantal plekken beschikbaar voor andere functiegroepen. Neemt u bij interesse contact op met transmuraal@franciscus.nl. 

Wij ontvangen u graag vanaf 17.30 uur met een klein hapje en drankje. Het inhoudelijke programma start om 18.00 uur. In de pauze wordt voor een maaltijd voor u verzorgd. Accreditatie is aangevraagd voor 3 punten voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde.

Het programma is samengesteld door orthopedisch chirurg Sorin Blendea en kaderhuisartsen bewegingsapparaat Wouter Boswinkel en Patrick Krastman.

Programma

17.30 - 18.00 uurInloop met een hapje en drankje
18.00 – 18.20 uur

Introductie vakgroep

De impact van de Corona pandemie op de orthopedische zorgverlening en patiënten - Alexander van Wulfften Palthe, orthopedisch chirurg en medisch manager

18.20 – 18.50 uurDe behandeling van de enkel artrose - Bryan Chander, orthopedisch chirurg
18.50 – 19.20 uurPauze met maaltijd
19.20 – 19.50  uurDe “nieuwe” nieuwe heup - Peter van Winterswijk, orthopedisch chirurg
19.50 – 20.20 uurDe (reversed) schouderprothese (indicatie, nieuwe inzichten, mogelijkheden bij oude patiënten) - Douwe van Montfoort en Sjoerd Rutten, orthopedisch chirurgen
20.20 – 20.40 uurHet placebo effect (toepassing wetenschappelijk onderzoek in de orthopedie) - Sorin Blendea, orthopedisch chirurg
20.40 – 21.00 uurVragen en discussie
21.00 - 21.30 uurNapraten en nadere kennismaking


Indien gewenst, kunt u vooraf casuïstiek of vragen aanleveren om te bespreken, passend bij de bovenstaande onderwerpen. U kunt uw casuïstiek of vragen mailen naar transmuraal@franciscus.nl.

Praktische informatie

Locatie en tijd: Amphitheater Franciscus Gasthuis, 17.30 (inloop) – 21.00 uur
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan uw deelname
Accreditatie: 3 punten voor huisartsen en SOG

Aanmelden (gesloten)

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze nascholing. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Transmurale Samenwerking, via transmuraal@franciscus.nl.