Doorgaan naar hoofdinhoud

Voorbereiden op uw afspraak

Wat neemt u mee?

  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingenkaart) en uw verzekeringspas.
  • Een verwijsbrief, als u deze van uw huisarts of specialist heeft ontvangen.
  • Een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. U kunt bij uw eigen apotheek vragen om een Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Eerste afspraak of gegevens gewijzigd?

Heeft u voor het eerst een afspraak in ons ziekenhuis, dan controleren we eerst samen met u uw persoonlijke gegevens. Voordat u naar uw afspraak gaat kunt u zich hiervoor melden bij het Inschrijfbureau in de Centrale Hal.

Bent u al patiënt bij Franciscus, maar zijn uw gegevens gewijzigd. Dan zien wij u ook graag bij het Inschrijfbureau om uw gegevens aan te passen.

Op de poliklinieklocaties in Franciscus Maassluis, Berkel en Willemsplein kunt u terecht bij de balie.

Lees hier meer over hoe zich het beste kunt voorbereiden op uw afspraak en wat u zelf kunt doen tijdens uw afspraak. 

Vergoeding ziekenhuiszorg

Wij adviseren u om altijd zelf te controleren of de aan u voorgestelde behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Zo voorkomt u onverwachte kosten. Neem hiervoor contact op met uw eigen zorgverzekeraar en vraag of er een contract is met Franciscus en of uw behandeling (deels) vergoed wordt.

Let op: Franciscus biedt steeds vaker zorg op afstand aan. U heeft dan bijvoorbeeld een consult (afspraak) via beeldbellen, een chat of een telefonische afspraak. Als dit zo is, dan wordt dit gezien als een vervanging voor een consult (afspraak) in het ziekenhuis. Dit kan vallen onder uw eigen risico van uw zorgverzekering. U moet hier dan zelf voor betalen.

Lees hier meer over de vergoedingen van uw zorgverzekeraar en kosten van zorg op afstand.

BeterDichtbij

Op steeds meer poliklinieken van ons ziekenhuis kunt u als patiënt gebruik maken van de BeterDichtbij app. Met deze app kunt u makkelijk en veilig appen en beeldbellen met uw arts of zorgverlener. U wordt via de e-mail uitgenodigd om BeterDichtbij te gebruiken. Meer over BeterDichtbij.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid